Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
egzamin dojrzałości |
bogna | 06-05-2002 17:31:30 [#01] |
---|
Czy absolwent, który w ubiegłym roku zdał w części pisemnej egzaminu dojrzałości jeden z przedmiotów musi w tym roku ponownie zdawać ten przedmiot, czy też zdaje w częsci pisemnej tylko ten przedmiot, z którego w ubiegłym roku otrzymał ocenę niedostateczną? |
stan | 06-05-2002 18:31:15 [#02] |
---|
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu
z dnia 6 listopada 2001 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania egzaminów i sprawdzianów w szkołach publicznych
...
Do egzaminu dojrzałości przeprowadzanego w sesji zimowej w roku szkolnym 2001/2002 stosuje się przepisy określone w załączniku nr 1 do rozporządzenia, o którym mowa w § 1, w brzmieniu obowiązującym przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia. § 10. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. Moim zdaniem musi zdawać całość. Gdyż możliwość zdawania "po kawałku" dotyczy tylko egzaminu od sesji wiosennej r. szk. 2001/2002 Pozdrawiam stan |
bogna | 06-05-2002 18:42:56 [#04] |
---|
też mi się tak wydaje ale pewna nie jestem (bo to może być tak jak z ramówkami, że prawo działa wstecz)?! Czytałam na stronach kuratoryjnych różne opracowania i pytania - odpowiedzi dotyczące egzaminów dojrzałości, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Dzięki Stan za twoje zdanie - utwierdza mnie w przekonaniu, że ubiegłoroczni zdają od nowa. |
Zola | 06-05-2002 21:44:20 [#05] |
---|
ja dostałam takie pismo z MENiSa i z niego wynika to co z przepisu - tak jak napisał stan |
bogna | 07-05-2002 10:57:51 [#06] |
---|
Zola - dziekuję! | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|