Forum OSKKO - wątek

TEMAT: wpisywanie do SIO
strony: [ 1 ]
mavi24-10-2018 14:25:56   [#01]

Czy nauczyciel (le) może być zobowiązany do wpisywania uczniów do SIO w ramach 40 godzinnego tygodnia pracy?

Jacek24-10-2018 14:27:51   [#02]

wg mnie nie, bo nie jest to jego zadanie

eleonora24-10-2018 22:09:17   [#03]

Poza tym, trzeba mieć specjalne upoważnienie do dostępu do SIO. Uważam, że dyrektor nie może dać upoważnień wszystkim n-lom. Przecież RODO...

Skimir24-10-2018 22:24:59   [#04]

Kolejne pytanie o to, co jeszcze nauczyciel może robić w ramach etatu świadczy o tym, źe kondycja oświaty jest już bardzo słaba.

flisegi26-10-2018 07:49:53   [#05]

Podejrzewam, że ten obowiązek został zlecony w szkole gdzie dyrektor w ogóle nie ma nikogo z administracji, nawet sekretarza.

Skimir26-10-2018 17:50:17   [#06]

No właśnie w tym kontekście pytałem.

Rosnąca papierologia, wymagania związane z zabezpieczeniem danych, coraz szerzej funkcjonujące systemy komputerowe...

Przykładowe pytanie - kto z Was ma zatrudnionego informatyka (nie nauczyciela informatyki bo to co innego), od obsługi i serwisiwania sprzętu komputerowego w szkole? Utrzymanie sieci, administrowanie, zabezpieczenie przed nieuprawnionym dostępem, serwis tablic multimedialnych, projektorów itp, itd...

rzepek28-10-2018 10:22:07   [#07]

Nie mam zatrudnionego informatyka, w razie awarii muszę  ściągnąć, zlecić i zapłacić. Nie mam sekretarki ani zastępcy -wszystkie dokumenty (SIO, z-03 itp) robię sama.  Kiedyś zleciłam jakąś pierdółkę nauczycielce -odpowiedziała, że " nie wie, bo nie jest od tego i nie ma kursu..".) W końcu zrobiła źle, i tak musiałam poprawiać. Nie pozwoliłabym komuś robić SIO- bo ja za to odpowiadam i jak ktoś napisze bzdury, to ja się będę potem z tym bujać;))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]