Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
indywidualna ścieżka edukacyjna dla kogo? |
olaszyma | 05-09-2018 10:38:37 [#01] |
---|
To nowa jakość w zakresie ppp. Wiem że nie wszystkim przysługuje.
Mam ucznia w klasie 3 gimnazjum, który intensywnie uprawia sport (mistrz Polski w swojej kategorii wiekowej). Rano ma treningi i mimo że staramy się dostosować plan do jego potrzeb, to w przypadku 2 zajęć (j.polski i biologia) to się nie udaje. Czy mogę temu uczniowi zorganizować IŚE ? Jak się do tego zabrać? |
AnJa | 05-09-2018 11:17:23 [#02] |
---|
Moim zdaniem- nie.
Owszem- patrząc na wyniki niektórych naszych sportowców można mieć wątpliwości, co do potrzeby objęcia ich pomocą pp - ale tu jednak mamy dziecko.
Być może powinien mieć ITN. Albo jednak pomanipulować planem - zwłaszcza z biologią bo jeśli na 1 godzinie polskiego nie będzie z przyczyn usprawiedliwionych to jakoś to nadrobi. |
olaszyma | 05-09-2018 11:41:20 [#03] |
---|
A czy ITN nie jest zarezerwowane dla uczniów szczególnie uzdolnionych w dziedzinie, z której jest organizowany? Bo chłopak uczy się całkiem dobrze, ale żeby robił coś ponad to nie - bo nie ma na to czasu. AnJa - podsunąłeś mi jednak inny pomysł- uczeń może chodzić na biologię z inną, równoległą klasą w ostateczności. |
AnJa | 05-09-2018 12:15:40 [#04] |
---|
Nie- ale ITN wydaje się w takim przypadku przerostem formy.
Jeśli da się przeorganizować plan lekcji - wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem. |
olaszyma | 05-09-2018 12:37:45 [#05] |
---|
Chodzi o to że nie da się przeorganizować .Zbyt wiele zajęć, nauczyciele wędrują po kilku szkołach i są w różny sposób uwikłani. |
rzewa | 05-09-2018 15:36:44 [#06] |
---|
ale może mieć IPN z wf i w miejsce wf może da się wcisnąć tę biologię czy polski - może być z inną klasą | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|