Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
kurs przedmiotowo metodyczny a kwalifikacje |
mysza | 18-06-2004 16:08:50 [#01] |
---|
wypowiedzcie się i podajcie podstawę prawną w sprawie nauczyciela, który ma mgr z języka rosyjskiego i kurs przedmiotowo metodyczny nauczania początkowego w wymiarze 18o godzin z 1990 roku czy ma kwalifikacje do nauczania zintegrowanego |
marekci | 19-06-2004 08:21:12 [#02] |
---|
I mnie też te zagadnienie interesuje. Nauczyciel podobnie wyszkolony idzie po fizykę jak po swoje... :-) A tak na marginesie, mysza z tym samokształceniem tych nauczycieli to u Ciebie podobnie jak i u mnie "dużo gadać nic nie robić" Hm... 180 godzin raz na 14 lat "cosik kiepsko to widzę". |
mysza | 20-06-2004 08:53:02 [#03] |
---|
wiem, że w przypadku kursu przedm. metodycz. wchodzi w grę data ukończenia, która daje nauczycielowi takie prawo do 2006 roku Kto mi może pomóc |
Wioleta D | 20-06-2004 18:53:56 [#05] |
---|
To zależy co ma tam napisane. Ja kończyłam Studium Przedmiotowo - Metodyczne z nauczania początkowego w 1991 roku ale miałam napisane na świadectwie : doskonalące a nie kwalifikacyjne i nie mam ucznanych. A godzin miałam więcej niż 180. |
sialka | 20-06-2004 21:03:00 [#06] |
---|
ważna jest data ukończenia studium. Zmiany weszły w październiku 1991r. Kto ukończył przed tym terminem ten ma uznane kwalifikacje. |
Wioleta D | 21-06-2004 00:54:23 [#07] |
---|
Nie w naszym kuratorium. Rozmawiałam z panią , która powiedziała , że niestety mam napisane że doskonalący to doskonalący i na logikę to słuszne. Chociaż po tym studium uczyłam przez cztery lata w nauczaniu i miałam kwalifikacje a po powrocie z wychowawczego już ich nie miałam.Dyr. odwołuje się do KO a KO dało taką wykładnię.Zresztą to mnie już nie rusza bo robię studia w zupełnie innym kierunku. Został tylko żal bo okazało się , że ponad rok jeździłam " sobie a muzom" | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|