Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Materiały dla Komisji Rewizyjnej |
PiotrekM | 29-08-2018 10:01:05 [#01] |
---|
Komisja Rewizyjna w Urzędzie Gminy poprosiła dyrektora o następujące dokumenty
- kopia arkusza organizacyjnego;
- kopia rejestru delegacji za rok szkolny 2017/2018;
- kopia ewidencji zastępstw nauczycieli – za dwa ostatnie lata
Czy mogę takie dane udostępnić dla członków Komisji? Czy ochrona danych osobowych na to pozwala? |
joszka | 29-08-2018 10:17:40 [#02] |
---|
Tu nie ma nic do ukrycia.Sprawdź tylko jak to masz i komu formalnie przekazać.Kontrola w jednostce na podstawie dokumentu kontroli zgodnie z Regulaminem Rady Gminy i określonym celem kontroli. odnotowana w księdze kontroli.
Mam doświadczenie z audytorem z op-on w imieniu Komisji zbierał dane, ale zawszze na wskazany w piśmie temat.
Nie wyrazałem zgody na działania 'wydobywcze"-a tu ewidencja zastępstw bez arkusza tym mi pachnie.
|
elkap | 29-08-2018 10:20:29 [#03] |
---|
Polecam poradnik przygotowany przez MEN i Urząd Ochrony Danych Osobowych: „Ochrona danych osobowych w szkołach i placówkach oświatowych”, dostępny na stronie ORE. Jest tam rozdział poświęcony udostępnianiu przez szkoły danych dla organu prowadzącego. |
PiotrekM | 29-08-2018 10:48:02 [#04] |
---|
problem z tym, że nie wiem czy to kontrola czy nie. Pismo dostałem na e-maila, Ze Komisja prosi o dostarczenie powyższych materiałów. Jak czytam ten poradnik to wychodzi mi, że niekoniecznie mogę - chyba powinienem dostać jakieś oficjalne pismo, kto dlaczego, w jakim celu? |
elkap | 29-08-2018 10:51:14 [#05] |
---|
Masz rację, że powinno być oficjalne zawiadomienie o kontroli, upoważnienia osób ją prowadzących itd. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|