Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Godziny ponadwymiarowe a nauczanie indywidualne |
eleonora | 14-04-2018 22:24:26 [#01] |
---|
Jeszcze raz o nauczaniu indywidualnym-
Nauczyciel ma 15 godzin matematyki (w klasach) i 6 godzin nauczania indywidualnego (z tym samym uczniem). Tak więc, 3 godziny n.ind. wchodzą w etat, pozostałe 3 godz. to godz. ponadwymiarowe. W regulaminie wynagradzania mamy zapis, że nie płacimy n-lowi, jeżeli uczeń, które realizuje n.ind. jest nieobecny powyżej jednego tygodnia.
Pytanie - jak określić, które godz. n. ind. wliczamy w etat ? Czy liczymy pierwsze 3 godziny n. ind w planie tego nauczyciela? |
MKJ | 15-04-2018 09:50:28 [#02] |
---|
No właśnie! Dlaczego 3 h NI to ponadwymiarowe???
W zasadzie sama sobie odpowiedziałaś na pytanie - nie da się tego określić. Każde trzy godziny tego nauczyciela są ponadwymiarowe, również te z matematyki. post został zmieniony: 15-04-2018 09:50:42 |
eleonora | 15-04-2018 23:25:03 [#03] |
---|
Muszę to jakoś określić. jeżeli etat wynosi 18 godz., a w klasach n-l ma 15 godz., to tak jak piszesz - 3 godz. ma ponadwymiarowe. Myślę, że logicznie jest przyjąć, że w etacie n-l ma godziny realizowane w klasie, a ponieważ ma ich tylko 15, to 3 godz. n.ind. wchodzą w wymiar etatu, a 3 pozostałe są ponadwymiarowymi godzinami. Mam tylko problem, które.... Czy dobrze myślę, że będą to w planie 4, 5 i 6 godz. n. indyw. Dobrze myślę ? |
dariuszn7 | 16-04-2018 08:17:16 [#04] |
---|
Nauczyciel ma 21 godzin czyli 3 ponadwymiarowe, i nie możesz określić które. Jeżeli uczeń jest nieobecny powyżej tygodnia, to w tym tygodniu ma 0 ponadwymiarowych (nie może mieć mniej bo za etat trzeba mu zapłacić), natomiast gdyby to nauczyciel poszedł na L-4 np. w poniedziałek gdzie ma 8g. ale nie ma NI to też przepadają mu 3 ponad wymiarowe, a jeżeli ustaliłabyś, że ponadwymiarowe to 4,5,6 to jeżeli te 3 godziny miałby w piątek, będąc na zwolnieniu od poniedziałku do czwartku wypłacałabyś mu za 3 ponadwymiarowe? |
eleonora | 16-04-2018 21:04:07 [#05] |
---|
Proste i genialne! Dziękuję. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|