Forum OSKKO - wątek
47andrzej | 11-06-2004 13:56:25 [#01] |
---|
Koleżanka kończyła w Zamościu studia podyplomowe z zakresu: Dydaktyka języka polskiego i historii w szkole podstawowej i gimnazjum. Posiada świadectwo ukończenia powyższych studiów, KO zarzuciło, że nie posiada uprawnień, uczelnia jest w ministerialnym spisie. Rektorat uczelni twierdzi że posiada uprawnienia do wydawania w/w uprawnień. Może ktoś ma podobny problem. |
beera | 11-06-2004 18:50:49 [#02] |
---|
no ale... takie studia? DYDAKTYKA? dydaktyka to dział pedagogiki, ktory dotyczy metod nauczania przeciez Czyli jeśli ona skończyla dydaktykę j. polskiego i historii, to ma uprawnienia do prowadzenia zajęc z dydaktyki j. polskiego i historii, a nie nauczania j. polskiego i historii. |
beera | 11-06-2004 18:53:04 [#03] |
---|
hm.. to jakieś dziwaczne- jak mogla skończyc dydaktykę j. polskiego nie będąc polonistą? Jakie ma studia magisterskie? i do czego kwalifikacje jej zakwestionowano? |
AnJa | 11-06-2004 19:13:50 [#04] |
---|
tak na oko to zdobyła kwalifikacje pedagogiczne. a skończyć dydaktyke przedmiotu nie bedąc przedmiotowcem to na wschodzie łatwo dosyć. znaczy: studia znaleźć łatwo, bo czy skończyć to nie wiem:-) |
beera | 11-06-2004 19:46:30 [#05] |
---|
nie, no ok pedagogiczne to może i ma uczyć j. polskiego czy historii, to po takiej podyplomowce na moje oko się nie da. Nie wiem jakie ma magistrskie. Anja- tzn, kurcze inzynier budownictwa może stac się dydaktykiem historii po takim dziwie? ;-))) wow, czy raczej łał ;-)) |
AMS | 11-06-2004 22:36:12 [#06] |
---|
ja tam nie widzę nic nadzwyczajnego. minęło ponad dziesięć lat, kiedy otrzymałam w AM w Lublinie tytuł: mgr dydaktyki medycznej....., nikt nie ma wątpliwości co do pedagogicznego przygotowania , ani tym bardziej do wykonywania zawodu z tytułem Mgr. |
AMS | 11-06-2004 22:38:16 [#07] |
---|
jest tylko to, że to podyplomowe Hmmm... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|