Forum OSKKO - wątek

TEMAT: uprawnienia
strony: [ 1 ]
47andrzej11-06-2004 13:56:25   [#01]

Koleżanka kończyła w Zamościu studia podyplomowe z zakresu: Dydaktyka języka polskiego i historii w szkole podstawowej i gimnazjum. Posiada świadectwo ukończenia powyższych studiów, KO zarzuciło, że nie posiada uprawnień, uczelnia jest w ministerialnym spisie. Rektorat uczelni twierdzi że posiada uprawnienia do wydawania w/w uprawnień. Może ktoś ma podobny problem.

beera11-06-2004 18:50:49   [#02]

no ale...

takie studia?

DYDAKTYKA?

dydaktyka to dział pedagogiki, ktory dotyczy metod nauczania przeciez

Czyli jeśli ona skończyla dydaktykę j. polskiego i historii, to ma uprawnienia do prowadzenia zajęc z dydaktyki j. polskiego i historii, a nie nauczania j. polskiego i historii.

beera11-06-2004 18:53:04   [#03]

hm..

to jakieś dziwaczne-

jak mogla skończyc dydaktykę j. polskiego nie będąc polonistą?

Jakie ma studia magisterskie?

i do czego kwalifikacje jej zakwestionowano?

AnJa11-06-2004 19:13:50   [#04]

tak na oko to zdobyła kwalifikacje pedagogiczne.

a skończyć dydaktyke przedmiotu nie bedąc przedmiotowcem to na wschodzie łatwo dosyć.

znaczy: studia znaleźć łatwo, bo czy skończyć to nie wiem:-)

beera11-06-2004 19:46:30   [#05]

nie, no ok

pedagogiczne to może i ma

uczyć j. polskiego czy historii, to  po takiej podyplomowce na moje oko się nie da.

Nie wiem jakie ma magistrskie.

Anja- tzn, kurcze inzynier budownictwa może stac się dydaktykiem historii po takim dziwie? ;-))) wow, czy raczej łał ;-))

AMS11-06-2004 22:36:12   [#06]
ja tam nie widzę nic nadzwyczajnego. minęło ponad dziesięć lat, kiedy otrzymałam w AM w Lublinie tytuł: mgr dydaktyki medycznej....., nikt nie ma wątpliwości co do pedagogicznego przygotowania , ani tym bardziej do wykonywania zawodu z tytułem Mgr.
AMS11-06-2004 22:38:16   [#07]
jest tylko to, że to podyplomowe Hmmm...

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]