Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Urlop dla poratowania zdrowia
strony: [ 1 ]
Jarek202-06-2004 10:23:50   [#01]
Gdzie mogę znaleźć rozporządzenie odnośnie urlopu dla poratowania zdrowia.Na podstawie wniosku jakiego lekarza dyrektor udziela takiego urlopu?
beera02-06-2004 11:45:09   [#02]

wrzucam Ci z IPWO, bo nie mam czasu dokładnie...

Najlepiej sam tam zajrzyj- wszystko jest

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 23 listopada 2000 r.w sprawie trybu orzekania o potrzebie udzielenia nauczycielowi urlopu dla poratowania zdrowiaAkt prawny obowiązywał od dnia 30 stycznia 2001 r. do dnia 21 października 2002 r.

Ale ja posiłkuję się nim, bo nic więcej nie ma w tej kwestii poza KN, więc przepisy z KN., a wzory zaświadczeń z nieaktualnego już rozporządzenia

A wniosek lekarza- obojętnie, byleby był :-)

joszka02-06-2004 15:31:08   [#03]

Czy oznacza to

zatrzymanie procesu wydawania orzeczeń w w/w sprawie?

"Mam mieć" trzy wyjazdy zagraniczne( przepraszam urlopy dla poratowania zdrowia- czytaj: roczne wczasy na koszt podatnika) i byłoby fajnie ( tak, jestem świnia!!! )jak moznaby ukrócić ten proceder)

beera02-06-2004 15:55:35   [#04]

nie :-)

bo zgodnie z KN n-l ma prawo do urlopu dla poratowania zdrowia

nie ma co prawda wykonawczych ( tzn- w zasadzie nie ma, bo sa tacy, co twierdzą, ze w/w rozporządzenie dalej obowiazuje) ale uprawnień n-le nie stracili

( zresztą ja także posilkuje się załącznikami do nieaktualnego rozporządzenia wystawiajac n-lowi zaświadczenie o jego prawie do urlopu)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]