Forum OSKKO - wątek
mag-maggie | 24-05-2017 12:33:12 [#01] |
---|
U mnie etat pedagoga wynosi 30 godzin.Ostatnio byłam na szkoleniu,podczas którego padło, że pedagog ma obowiązek prowadzić zajęcia z dziećmi w ramach pensum - chodzi o zajęcia korekcyjno-kompensacyjne, zdw i rewalidacje. Sama zaoponowałam, że pedagog nie ma kwalifikacji do do zdw z polskiego czy matematyki. Pani twierdziła, że ma. Moja pani pedagog ma oligofrenopedagogikę, więc rozumiem,że może prowadzić rewalidacje w ramach pensum. Tylko ile? 30 to chyba przegięcie? A co z korekcyjnymi? Pani trener stwierdziła, że każdy pedagog może je prowadzić, bo ma pedagogikę. Tylko, że nasz pracownik nie ma terapeutycznej czy takiej z korekcyjnymi w tytule.
Organ prowadzący w piśmie zalecił przyznanie pedagogom wspomnianych przeze mnie zajęć. No imam dylemat - ile i jakie? Co myślicie? Jakie macie rozwiązania?
|
ergo | 24-05-2017 14:27:45 [#02] |
---|
A pani trener podała podstawę prawną swoich twierdzeń, bo naopowiadała, mówiąc kolokwialnie, totalnych bzdur.
Może, zamiast chodzić na takie szkolenia, warto poczytać rozporządzenia, żeby potem nie tłumaczyć się w sądzie pracy.
| UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|