Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
zwolnić się czy przejść za porozumieniem stron |
Konto zapomniane | 14-05-2004 09:20:45 [#01] |
---|
Chcę przejść do innej szkoły jak to zrobić. Czy zwolnić się i zatrudnić w nowej szole, czy przejść za porozumieniem stron. Słyszałam, że korzystniejsze jest zwolnienie. Jaka to różnica. |
Bogusława | 14-05-2004 11:42:44 [#02] |
---|
A na jakim stanowisku pracujesz? Jako nauczyciel / z jakim stopniem awansu/ czy jako pracownik administracyjny ? |
panda | 14-05-2004 11:57:11 [#03] |
---|
zwolnienie? Bardzo mnie zaciekawiło sformułowanie: Słyszałam, że korzystniejsze jest zwolnienie. Możesz podać jakiś argument? |
Maryśka2 | 14-05-2004 12:02:27 [#04] |
---|
Śmiem twierdzić, ze korzystniejsze jest przejście za porozumieniem stron jednak i też jestem ciekawa odpowiedzi na pytanie, które zadała Panda. |
Bogusława | 14-05-2004 13:27:21 [#05] |
---|
Zwolnienie na pewno korzystniejsze w sytuacji, gdy to pracodawca zwalnia z przyczyn tzw.ekonomicznych /redukcja etatu/, bo wtedy jest odprawa. Ale jeżeli pracownik się zwalnia, to chyba bez znaczenia. |
panda | 14-05-2004 13:39:45 [#06] |
---|
zrozumiałam, że w opisanej sytuacji korzystniejsze może się okazać zwolnienie na prośbę nauczyciela i stąd moje zainteresowanie argumentacją. Zwykle w takich sytuacjach stosuję przeniesienie na prośbę nauczyciela. |
Konto zapomniane | 07-07-2004 11:34:32 [#07] |
---|
Kto może uczyć przedsiębiorczosci w szkołach ponadgimnazjalnych Proszę o wyjaśnienie.
Jestem nauczycielem przedmiotów zawodowych ekonomicznych od 1993r. Ukończyłam Akademię Ekonomiczną na wydziale Zarządzania i Informatyki oraz posiadam kwalifikacje pedagogiczne. Uczestniczyłam w wielu konferencjach, kursach i warsztatach poświęconych przedsiębiorczości, ekonomii, ekonomice, marketingowi (posiadam zaświadczenia).
Czy w związki z tym posiadam kwalifikacje do nauczania przedsiębiorczości ?
Uczę takich przedmiotów, jak: ekonomika handlu, ekonomika przedsiębiorczości, marketing, podstawy ekonomii, statystyka, reklama.
Dyrektor mojej szkoły uważa, że nie posiadam kwalifikacji do nauczania przedmiotu przedsiębiorczość. Czy to jest zgodne z prawem? |
balukas | 07-07-2004 14:52:47 [#08] |
---|
w ubiegłym roku miałam ten sam problem - moja wiz. nie uwzględniła kwalifikacji do przedsiebiorczości mojego fizyka ( mian., kwal. ped.), który na AE skończył Rachunkowość, kursy w Młodzieżowej Akademii Przedsiębiorczości etc., twierdząc że muszą być studia podyplomowe z tego przedmiotu | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|