Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Godne rozpowszechnienia - ratunek dla ofiar zamiast kwiatka
strony: [ 1 ]
Marek Pleśniar11-06-2015 09:12:47   [#01]

http://metro.gazeta.pl/Lifestyle/1,135224,18084364,Nauczyciel_nie_chce_kwiatka__Apeluje__zamiast_marnowac.html

co Wy na to?

"Jeden z nauczycieli ze Szczecina wpadł na genialny pomysł akcji wolontariackiej - namawia uczniów z całej Polski, by zamiast kwiatów na koniec roku dla nauczycieli, pomagali potrzebującym

- Jestem nauczycielem w jednej ze szczecińskich szkół. Od dłuższego czasu nurtuje mnie powszechna od lat szkolna praktyka. Chodzi o wręczanie nauczycielom w dowód wdzięczności bukietów kwiatów z okazji zakończenia roku szkolnego. Kwiatów, które za kilka dni trzeba będzie wyrzucić. Według mnie, można by ten zwyczaj przekuć w akcje, które pomogą poszkodowanym osobom, środowiskom, a pieniądze wydane na owe bukiety zamienić na wsparcie finansowe dla potrzebujących. W Polsce mamy ok 4 miliony uczniów. Jeśli chociaż co czwarty wrzuciłby do puszki 10 zł (koszt kwiatka z przystrojeniem) to w skali kraju można by uzbierać 10 mln zł! Ostatnie trzęsienie ziemi w Nepalu sprawiło, że pomyślałem o akcji, dzięki której pomoglibyśmy w odbudowie tego kraju - pisze pan Krzysztof Ponikowski."

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]