Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
rekolekcje i wolne księdza |
kuba | 29-03-2004 13:45:02 [#01] |
---|
Ksiądz zwrócił się do mnie o wolne - 3 dni nauki szkolnej z powodu prowadzenia rekolekcji w innej prarafii - 4 dni na obowiązkowe (niby) rekolekcje kapłańskie Czy i jak zwalniacie w takich przypadkach. Czy są jakieś porozumienia z Episkopatem w takich sprawach? Jest to 7 dni nauki szkolnej, zastępstwa itd. Czekam na porady bądź dorady... |
ewa bergtraum | 29-03-2004 14:50:58 [#02] |
---|
Myślę, że takich porozumień nie ma. Księdza obowiązuje Karta nauczyciela i Kodeks pracy. W takim przypadku (o którym piszesz), możesz pójść na rękę i pozytywnie zaopiniować podanie o urlop bezpłatny. |
AnJa | 29-03-2004 15:02:41 [#03] |
---|
Tak jak u Ewy, chociaż przy skupieniach, rekolekcjach czasami wpuszczam w szkolenie i wolne daję. Ale zaświadczonko, na który bedzie stało, że to szkolenie metodyczne przywieźć musi. |
Grażyna | 29-03-2004 16:23:59 [#04] |
---|
a mój ksiądz robi rekolekcje 1-2 kwietnia i ma pretensje do mnie, że uczniowie sprawdzian piszą zamiast być w kościele. Powiedział (przez katechetkę), że powinnam do niego zadzwonić i porozmawiać z nim o zmianie godzinowej ramówki rekolekcji, jest szansa, że się do mojej prośby przychyli... ... ja durna jakaś jestem, czy cóśśśśśśśś...? bo nijak nie rozumiem toku myslenia szanownego księdza... |
krzycho | 29-03-2004 21:56:56 [#05] |
---|
? a czemu szanownego (w tym przypadku)? |
AnJa | 30-03-2004 08:36:42 [#06] |
---|
Zdaje się, że z okazji rekolekcji się 2 dni się należą na bycie m.in. w kościele także. Więc jeśli ksiądz ich nie chce, to konsultacje w sprawie godziny mszy rekolekcyjnej nie są chyba niczym aż tak dla szkoły uciazliwym? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|