Forum OSKKO - wątek
Anula | 16-03-2004 11:19:16 [#01] |
---|
Czy może ktoś mi pomóc i wskazać jakiś adres, gdzie można znaleźć rodzaje grantów dla szkół oraz ich opis.........??? Mój organ powiedział, że jeśli nie będziemy ubiegać się o granty, no i oczywiście jeśli ich nie dostaniemy, to jesteśmy do.......... . Ja naprawdę bym chciała, ale nie wiem skąd mam wziąć se te informacje :((((((( POMÓŻCIE, jeśli możecie - z góry dziękuję |
Basik | 16-03-2004 12:16:03 [#02] |
---|
Informace o grantach znajduję na stronie mojego kuratorium, otrzymujemy do szkoły drogą pocztową, mają te informacje WODN. Przychodzą również do naszych organów prowadzących - ale to wszystko ma miejsce na początku roku szkolnego |
Iwona1 | 16-03-2004 13:47:48 [#03] |
---|
tu są http://www.yforum.pl/yforum.php?id=4&podid=0&co=&ln=pl i z opisów wynika, że przez cały rok-nie wiem czy grant na współpracę międzynarodową cię interesuje. My jeszcze nie próbowaliśmy, bo narazie staramy się o Comeniusa, jak nie wyjdzie to kto wie. Jeśli znajdziesz coś jeszcze to daj znać :-)) |
Marek z Rzeszowa | 16-03-2004 14:21:47 [#04] |
---|
Szukanie ofert grantów to wyższa szkoła jazdy ;-)) 1. Musisz zebrać informacje o instytucjach państwowych (urzędach, ministerstwach, agencjach ...itp.) zlecających zadania innym podmiotom. Pamiętaj, że instytucje państwowe rzadko zlecają swoje zadania innym instytucjom państwowym czy samorządowym, więc może okazać się niezbędne założenie stowarzyszenia do realizacji tego zadania. 2. Musiz zebrać informacje o fundacjach, fudnuszach, ambasadach, lokalnych i regionalnych związakach samorządowych itp. instytucjach niepaństwowych. Na ich stronach internetowych z reguły są ogłaszane konkursy na granty (do największych grantodawców z naszej branży należą: MENiS, Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży, Fundacja Socratesa, Fundacja Batorego, Ambasada USA). To w skrócie tyle. Najlepiej skontaktuj się z lokalną organizacją wspierania organizacji pozarządowych (znajdziesz ich wykaz na stronie www.ngo.pl , tamm też znajdziesz mnóstwo linków i informacji na temat grantów). Marek | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|