Witajcie!
Tradycyjnie już (choć w tym roku nieco później niż zazwyczaj) otwieram wątek bardzo ważny i dla mnie, i dla mojej organizacji, i- jak ufam dla części z Was również istotny:))
Otóż UWAGA, UWAGA!!!
W imieniu Polskiego Stowarzyszenia Terapii Behawioralnej mam zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w:
IV Ogólnopolskiej Konferencji Nauczycieli Szkolnictwa Specjalnego
"Czas na dialog! Porozmawiajmy więc o efektywnej rewalidacji"

która odbędzie się w Krakowie, w dniach 3-4 marca 2012 r. w Centrum Konferencyjno- Bankietowym "Reduta" przy ul. Strzelców 26.
W tym roku rozmawiać będziemy- jak w tytule- o efektywności. Niełatwy to temat.... Postaramy się "ruszyć bez tabu i bez bawełny nijakiej" trudne pytania o to :
- czy efektywność powinna być miarą jakości w pedagogice specjalnej?
- jak mierzyć efektywność?
- które z metod/ technik pracy mają potwierdzoną efektywność i w jakim zakresie?
- jak koreluje efektywność z etyką zawodową pedagoga specjalnego?
i wiele, wiele innych jeszcze pytań też zapewne padnie:))
Żywimy nadzieję, że zechcecie Państwo poszukać wraz z nami i referentami, odpowiedzi na te kwestie. Ufamy- że jak co roku- uda nam się podyskutować, pokusić o refleksje i wnioski, pobyć razem... Będzie też i pewna nowość: w tym roku wnioski końcowe formułować będziemy wraz z Państwem, nie podczas debaty końcowej, ale na bieżąco- po każdym bloku tematycznym. Mamy również bardzo ważną dla nas niespodziankę..... Konferencja połączona będzie z obchodami X- lecia PSTB. Z tej okazji już dziś zaprosić mogę na "PSTB-owy poczęstunek urodzinowy" po pierwszym dniu Konferencji. Tort na 500 osób już zamówiony!!! I choć nie mogę się pochwalić, że go sama upiekę, to jednak w projektowaniu pomaczam trochę palce:)) Więcej informacji oraz formularze zgłoszeniowe, są dostępne na stronie konferencyjnej Tam też, lada dzień pojawi się szczegółowy program Konferencji. Ale oczywiście i tu- chętnie odpowiem na każde pytanie:)) Zatem raz jeszcze:
|