Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Alkohol a nieletni
strony: [ 1 ]
ReniaB04-02-2004 23:04:54   [#01]
Jeżeli ustalę w wyniku rozmów z delikwentem, w którym pabie podano mu alkohol, to  właściwie co mam z tym zrobić. Postraszyć właściciela, zgłosić policji, pisemnie czy ustnie? Sprawa nie jest jednoznaczna, bo nieletnia była w towarzystwie "letniej", ale piły obie. Proszę o podpowiedź.
Jolanta Szuchta04-02-2004 23:08:07   [#02]

miłam kiedys taka historię

zglosiłam na policje,a oni załatwili sprawę.Mieli juz od innych tez podobne informacje o jednym z kiosków sprzedających piwo nieletnim.Facetowi odebrano koncesje,ale ja z malego miasta wiec wszyscy sie znaja i może bylo łatwiej?
ReniaB04-02-2004 23:25:18   [#03]
Dzięki, z policją mam różne doświadczenia, czasami pomogą nawet pedagogicznie, a czasami spóźniają się z interwencją po informacji o chuliganach wybijających szyby. Zależy na kogo trafisz. Ale nie podaruję coś z tym zrobię! Trzymaj kciuki!
gosienka05-02-2004 00:14:59   [#04]
Podaję policji adres ,w który zakupiono trunek. Policja reaguje natychmiast
Konto zapomniane05-02-2004 00:31:25   [#05]
U mnie też zareagowała. Sprawa trafiła do sądu. 2 lata jeżdżenia, przekładania spraw, wyczekiwania na korytarzach. Uczniowie dawno wyszli ze szkoły, a musieli stawiać się na rozprawach w roli świadków. Adwokat sklepowej kwestionował umiejętności nauczycielek w rozpoznawaniu osób po spożyciu....Makabra. do dziś żałuję, że zgłosiłem na policję. W końcu pani poddała się sama karze. A bidne dzieciaki kupiły 1 butelkę i wypiły chyba w towarzystwie 9 osób...
ReniaB05-02-2004 23:03:26   [#06]
dziewczyna pokazała dowód tymczasowy, który w nowej wersji wygląda jak normalny i trzeba dokładnie odczytać datę urodzenia - udowodnienie złej woli sprzedawcy jest trudne
Gaba06-02-2004 03:20:54   [#07]

mój "chycony" przyszedl do szkoły - wezwałyśmy karetkę, policję + rodziców, pojechali do szpitala, tam się potwierdziło.

Sprawę prowadziła potem tylko policja - panienka wyleciała z roboty za sprzedaz piwa nieletnim.

RomanG06-02-2004 08:27:56   [#08]
Nie trzeba udowadaniać złej woli.
Sprzedawca ma obowiązek dokładnie sprawdzić.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]