Forum OSKKO - wątek

TEMAT: regulamin organizacyjny
strony: [ 1 ]
Jolabj24-01-2004 19:13:13   [#01]

Dostałam pismo z UM dotyczące kompletowania akt stałych audytu.Wszystkie akty zostały wymienione.Niestety nie znalazłam w dokumentach szkoły "Regulaminu organizacyjnego wraz z ze schematem organizacyjnym" ani "Zasad działania Komisji przetargowej".Widocznie mój poprzednik tego nie potrzebował więc nie zrobił tego.W UM nikt nie potrafił powiedzieć mi co powinien zawierać taki Regulamin...  .Czy może ktoś mi pomóc w tej sprawie?

Czy w szkole powinna działać jakaś komisja przetargowa ,jeśli szkoła nie podlega procedurze zawartej w ustawie o zamówieniach publicznych, ponieważ nie kupujemy niczego na kwotę powyżej 6 tys.euro?

Gaba24-01-2004 19:41:58   [#02]

dyrektor szkoły - kompeencje i nadzór, częśc może przelać na wice

wicedyrektor (1, 2, 3) - czym się zajmują i kogo nadzorują

księgowość - gł. księgowa - co robi, kgo nadzoruje

- osobne stanowsiko ds. ZUsu - referent

Sekretarz - kancelaria, sprawy uczniowskie, magazyn, kasa

- referent - jeżeli masz (u mnie to druga część pani od ZUSU)

obsługa - kto za kogo odpowiada, kto ma nazdór

- kogo tu masz

ogrodnik, woźny, dozorca, szatniarki, palacz, sprzątaczki, stołówka - masz intendenta?

+ rada pedagogiczna i też rozpisujesz - krotoluje w zakresie 1 wice szef, a szef głowny sprawuje nadzór pedagogiczny (to jest niezbywalne prawo szefa)

- bibliotekarka, świetliczanka, pedagodzy szkolni, psycholog, nauczyciele przedmiotu, zawodu, laboranci

to jest proste nie bój się!

wypisz stanowiskami od góry do dołu kto kogo kontroluje i kto komu podlega służbowo

z jednej strony obsługa, administracja a na równi nauczyciele

;-)

Jolabj25-01-2004 17:29:39   [#03]

Gaba

Dziękuję bardzo. Mam małą szkołę więc może być dość prosto.Mam tylko społecznego wice i 12 nauczycieli, 1 st.referenta(zamiast sekretarza) i 6 osób obsługi ( nie mam świetlicy i kuchni). Wszyscy podlegają mnie. Zrobiłam schemat w formie graficznej a regulamin będzie opisem tego schematu.
ewa25-01-2004 17:31:31   [#04]
:-))
Jolabj25-01-2004 17:38:59   [#05]

ewa

Fajnie,że jesteś na Forum.Dziękuję za uśmiechnięte wsparcie ;-))
ewa25-01-2004 17:40:51   [#06]

:-)

przecież wiem , że sobie poradzisz
Jolabj25-01-2004 17:50:25   [#07]

Ewa

Cieszę się,że we mnie wierzysz,ale wiesz,że bez telefonicznych konsultacji z Tobą nie poradziłabym sobie w wielu sprawach.Dzięki :-))))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]