Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
egzamin sprawdzający |
gera | 24-01-2004 16:25:37 [#01] |
---|
W moim WSO zapisano, że uczeń ma prawo do egzamonu sprawdzającego. Jest również napisane, że jeśli podanie nie jest umotywowane, to można od egzaminu "odstąpić". Nowa jestem i nie wiem, czy "odstąpienie" oznacza, że: 1.trzeba najpierw przegłosować każde podanie. 2.zapisać w uchwale i dopiero całą przegłosować. Co zrobić jeśli przy qworum okaże się, że 4 "za" 2 "przeciw" a reszta się wstrzymała. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
AnJa | 24-01-2004 17:15:16 [#02] |
---|
Dopuścić każdego - a potem szybko WSO zmienić!!! Chodzi oczywiście o to odstąpienie przy braku umotywowania - jest nadmiernie uznaniowe. I cholernie śliskie - bo jak Ci uczeń napisze, że nie zdołał się nauczyć, bo nauczyciel przez pół semestru siedział na zwolnieni, zastępstwa były realizacja innych treści, a poza tym, to on często podpity przychodził - to uznasz to za umotyeowane? Nie uznasz - KO sprawdzi, że faktycznie przez 1/2 semesatriu go nie było, czyli mół się nie nauczyć. Uznasz - no to masz niezły bacij na siebie - bo nie realizujesz podstawy i inne takie. U nas sprawdzaqjących nie ma i jakoś żyjemy :-) |
Iwona1 | 24-01-2004 17:23:17 [#03] |
---|
a czy przypadkiem taki egzamin nie powinien sie odbywać przed klasyfikacyjny posziedzeniem rady?? Kto i kiedy ma wówczas głosować czy dopuścić Myślę, ze AnJa ma rację-szybko zmienić WSo :-)) |
gera | 24-01-2004 18:29:48 [#04] |
---|
Co do WSO jasne, że zmienić.To już wiem, ale czy szybko..., to chyba się nie da. Czuję się ugotowana, odechciało mi się ... Pomyślałam, że jeśli egzamin "po", to... gdy się dopuści, to klasyfikację tego delikwenta wstrzymuje się do czasu jego przeprowadzenia tego egzaminu. A może znowu coś mieszam !!! A co z tym głosowaniem, please... Dzięki. |
Leszek | 24-01-2004 18:43:29 [#05] |
---|
Jak chcesz zmieniać wso to nie rób tego metodą "na MENiSa", czyli szybko, bez przemyślenia i zmieniając reguły podczas meczu. Uczeń też człowiek. Pozdrawiam |
gera | 24-01-2004 19:54:37 [#06] |
---|
Jasne, tak, tak. |
Gaba | 24-01-2004 21:19:18 [#08] |
---|
na malucha... na malucha? |
AnJa | 25-01-2004 05:54:12 [#09] |
---|
A czyś Ty Leszku aby nie MENiSowy przypadkiem???? Znaczy, nie MENiS ci na pierwszego płaci? Bo jeśli tak przypadkiem jest, to to co napisałeś absolutnie mi się nie podoba! I nie o meritum mi chodzi!!!!!! Ale ja ze wschodu! |
Marek Pleśniar | 25-01-2004 09:13:59 [#10] |
---|
Andrzeju - jadłeś dziś śniadanie? Może zjedz? Zyskasz dystans. Pozdrawiam;-) |
Leszek | 25-01-2004 12:25:11 [#11] |
---|
AnJa, MENiS mi nie płaci. Gdybyś sprecyzował co niespodobało Ci się w moim tekście (wkleiłem niżej): Jak chcesz zmieniać wso to nie rób tego metodą "na MENiSa", czyli szybko, bez przemyślenia i zmieniając reguły podczas meczu. Uczeń też człowiek. Pozdrawiam Miałbym wówczas szansę się usprawiedliwić. Mam nadzieję, że dasz mi tę szansę. Ps. Bardzo lubię ludzi ze wschodu (pół rodziny mam stamtąd), a sam jestem z dziada pradziada wielkopolanin. Pozdrawiam | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|