Nie wyłączyłem komputera idąc do pokoju telewizyjnego. Niedopatrzenie spowodowało, że po powrocie już po północy - wpadł mi do głowy pomysł. Mianowicie jest już nowy dzień, a komputer szemrze domagając się czegoś nieodgadnionego. Myślę, że wielu osobom takie o północy rzeczy się zdarzają. Godzina szczególna - więc i wątek powinien być szczególny. Na przyklad taki, że wolno się tu wpisywać w godzinach: 00.00 - 04.00 Dlaczego tak akurat? Już próbuję wyjaśnić - oczywiście tak, jak mi mój zwyczaj nakazuje, czyli w pokrętnej logice;-) Otóż godzina 00.00 nie wymaga uzasadnienia. Godzina 04.00 obowiązywałaby do 4 ZLOTU. Po zakończeniu Zlotu wolno byłoby wpisywać się od oczywistej 00.00 do 05.00. i analogicznie wydłużany byłby okres aż do osiągnięcia całodobowej swobody pisania czyli po 19 OZNI. Wtedy dyrektor z aktywem sporządza listę tych, którzy uczestniczyli we wszyskich wspomnianych 19 Zlotach, mając równocześnie nie mniej niż 12 wpisów w każdym roku. W nagrodę na 20 - tym OZNI otrzymują najlepsze pokoje, stół ze zmienianym obrusem na każdy posiłek, świeże kwiaty na nim i... szampan do każdego posiłku. Ponadto wszystkim innym, acz niewątpliwie szacownym uczestnikom owego JUBILEUSZOWEGO ZLOTU - wolno byłoby dopiero wtedy wyjść na taneczny parkiet, kiedy już wszyscy laureaci tańczą lub akurat dany taniec pasują. Inne honory - do uzupełnienia... Upraszam się ustosunkowanie sie do pomysłu poprzez: krytykę, obśmianie, uśmianie, zaśmianie, wyśmianie, prześmianie, odśmianie, zśmianie, przyśmianie, wśmianie i w efekcie: AKCEPTACJĘ!!! |