Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
w sprawie KANGURA MATEMATYCZNEGO |
acha | 20-01-2004 12:23:25 [#01] |
---|
Witajcie. Czy organizujecie w szkole konkurs KANGUR MATEMATYCZNY? Jeśli tak, to kto płaci wpisowe za uczniów, czy płacą sami, czy też ktoś inny? |
hania | 20-01-2004 12:37:08 [#02] |
---|
u nas będzie, płacą uczniowie - podobno dyr otrzymała jakoweś pismo w tej sprawie...... mamy ponad 40 chętnych do płacenia:-)) w podstwówce mojej córki tak samo - nawet sobie sama zgłosiła się i zapłaciła (z jakiegoś uciułanego kieszonkowego:-)) |
AnJa | 20-01-2004 12:40:59 [#03] |
---|
Płacą sami. A jak ktos chce być w zgodzie z prawem, to niech wpłaci równowartość na Radę Rodziców, darowiznę na cel oswiatowy odliczy a Rada zapłaci za niego wpisowe. |
beera | 20-01-2004 12:41:48 [#04] |
---|
dla mnie to skandal..powiem szczerze.. przepraszając tych, co ich nieumyślnie spostponuję... 7 zlotych to, 50 złotych konkurs w Bydgoszczy.. 7 zlotych od 40 osób to 280 zlotych. Naprawdę nie można za te lub mniejsze lub dużo mniejsze pieniądze zrobić fajnej wewnętrznej matematycznej imprezy? Powszechnej i interesującej? Konkursy szkolne stały się komercyjną sprawą- mnie to wkurza |
Uśka | 20-01-2004 12:42:42 [#05] |
---|
Tak. Organizujemy. W ubiegłym roku płaciliśmy ze środków Rady Rodziców. Była to dość pokaźna kwota. W tym roku szkolnym ( po przreczytaniu postu o tym jak pod egidą MENiSu organizuje się konkurs, chyba informatyczny, gdzie, każą płacić - nie pamiętam wątku ) zadecydowaliśmy, by uczeń te 6 PLN zapłacił.W materiałach o konkursie jest też fajny liścik polecający konkurs. W projekcie planu finansowego nie mam na te sprawy środków. A więc... |
Mariola | 20-01-2004 12:46:56 [#06] |
---|
wewnętrzne imprezy matematyczne mają zupełnie inny wymiar.
U nas w tym roku będzie odbywał się Kangur. Uczniowie zebrali pieniądze a wpłacał rodzic. W ubiegłym roku było tak jak u Andrzeja. |
beera | 20-01-2004 13:02:03 [#07] |
---|
wiem, że mają inny ale mnie wkurza komercjalizacja szkolnych konkursów mam wrażenie, ze czasem forma przerasta treść ... masa firm typu "kogucik" zaczyna z tego zyć Nie wiem, jak Wy, ale ja jestem bombardowana różnymi pomysłami na różne konkursy |
Mariola | 20-01-2004 13:11:58 [#08] |
---|
z masowych płatnych konkursów u nas w szkole jest tylko Kangur. Niektórzy uczniowie biorą udział w "Grach matematycznych i logicznych" jednak tam opłata jest odrobinę zaporowa (40 zł) więc korzystają tylko tzw. zapaleńcy i zupełnie z pominięciem szkoły (jeżeli chodzi o opłatę). Z tego co wiem, jeden uczeń brał udział w konkursie recytatorskim gdzie opłata wynosiła 180 zł (za trzy dni konkursu+ warsztaty) ale za to płaciła RR i opłaciło się bo uczeń ten konkurs (ogólnopolski) wygrał. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|