Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
uwagi w dzienniku lekcyjnym |
asiha | 20-01-2004 11:40:08 [#01] |
---|
CZy w dziennku lekcyjnym (w miejscu na notatki)można wpisywać uwagi uczniom, problematykę zebran wywiadowczych, listę obecności na wywiadówkach? |
Jolanta Szuchta | 20-01-2004 11:54:04 [#02] |
---|
U nas się tego nie praktykuje. Problematykę zebrań wpisujemy w "ważniejsze wydarzenia z zycia klasy"lub "kontakty z rodzicami" Listy obecności na spotkaniach wpisujemy w miejscu wygospodarowanym z kartek na oceny. Natomiast wszelkie uwagi, w zeszycie uwag dołaczonym do dziennika lub w formie ocen na stonie gdzie są oceny zachowania. |
asiha | 20-01-2004 12:10:04 [#03] |
---|
chce sie upewnic czy jest to dozwolone czy nie. Bo dowiedzialam sie, ze absolutnie nie dozwolone, ale pewnA NIE JESTEM. |
beera | 20-01-2004 12:29:30 [#04] |
---|
przepisy § 7. 1. Szkoła prowadzi dla każdego oddziału dziennik lekcyjny, w którym dokumentuje się przebieg nauczania w danym roku szkolnym, z zastrzeżeniem § 8. 2. Do dziennika lekcyjnego wpisuje się w porządku alfabetycznym lub innym ustalonym przez dyrektora szkoły nazwiska i imiona uczniów, daty i miejsca urodzenia oraz adresy ich zamieszkania, imiona i nazwiska rodziców (prawnych opiekunów) i adresy ich zamieszkania, a także tygodniowy plan zajęć edukacyjnych, oznaczenie realizowanych programów nauczania zawartych w szkolnym zestawie programów nauczania dla danego oddziału oraz imiona i nazwiska nauczycieli prowadzących poszczególne zajęcia. 3. W dzienniku lekcyjnym odnotowuje się obecność uczniów na zajęciach edukacyjnych oraz wpisuje się tematy przeprowadzonych zajęć, oceny i zaliczenia uzyskane przez uczniów z poszczególnych zajęć edukacyjnych, oceny zachowania, a także przeprowadzone hospitacje zajęć edukacyjnych. Przeprowadzenie zajęć edukacyjnych nauczyciel potwierdza podpisem. 4. Przeprowadzenie hospitacji zajęć edukacyjnych potwierdza podpisem nauczyciel upoważniony do sprawowania w szkole nadzoru pedagogicznego. 5. Do dziennika lekcyjnego prowadzonego przez szkołę dla dorosłych nie wpisuje się danych dotyczących rodziców (prawnych opiekunów) słuchaczy pełnoletnich. § 8. Wewnątrzszkolne ocenianie uczniów może być także dokumentowane w innym niż dziennik lekcyjny dokumencie, określonym w statucie szkoły, z tym że ustalone dla ucznia oceny końcoworoczne (semestralne), zaliczenia i ocenę zachowania wpisuje się do dziennika lekcyjnego. to MUSI być a inne rzeczy- moim zdaniem rzecz wewnetrznych ustaleń |
AnJa | 20-01-2004 12:35:11 [#05] |
---|
Co jest absolutnie dozwolone czy niedozwolone zapisano w rozporządzeniu o dokumentacji. Jeśli tam o czymś nie napisano, to znaczy, że jest to nieabsolutne, czyli jest: możliwe,potrzebne, zbedne, wedle uznania, a diabli wiedzą :-) To o co pytasz, moim zdaniem mieści sie miedzy "wedle uznania" a "a diabli wiedzą ":-) Czyli, nawiązując do postu Asi z innego wątku: jeśli nie wiesz czy robisz dobrze - nie rób nic :-) |
AnJa | 20-01-2004 12:35:53 [#06] |
---|
O ! Właśnie:-) |
beera | 20-01-2004 12:37:58 [#07] |
---|
wychodząc z tego założenia mam uzasadnienie dla swojego lenia;-)) Chołubię więc go w zbożnym celu;-))) ( jak się pisze Hołubię? ChoŁUBIĘ?) |
AnJa | 20-01-2004 12:47:51 [#08] |
---|
Niby nietrudno sprawdzić, jak się to pisz, ale ... Bo ja też hołubię (lub:chołubię) :-) No nie, to przecież proste: jeśli cel jest tak zbożny to na pewno przez samo"H" - bo krócej, i więcej czasu można poswięcic ulubionemu zajeciu:-) |
ewa bergtraum | 20-01-2004 13:06:39 [#09] |
---|
Aisha Na liście użytkowników jest tylko aisa. Cz to Ty?. Jeśli podasz adres, to opowiem jak uwagi wpisywane przez nauczycieli w dzienniku chronią mnie przed rozszalałą mamuśką i pomagają w wyjaśnianiu pisanych przez nią do kuratorium skarg. |
beera | 20-01-2004 13:09:44 [#10] |
---|
ewo kliknij w jej imię w jej poście- wyświetli się mail: asihof@wp.pl |
violka | 20-01-2004 18:21:18 [#11] |
---|
Ewo ja też byłabym zainteresowana sposobem na rozszalałą mamuśkę ;-)) |
ewa bergtraum | 20-01-2004 20:40:41 [#12] |
---|
Aisha i Violka Wróciłam z roboty (kurka wodna, zapomniałam spytać starostę o zgodę na pozostanie w szkole! ;-) ). Napisałam do Was listy i samodzielnie! wysłałam. Asiu, dziękuję. Nauczyłaś mnie czegoś nowego. :))). O, Mamo, jak mi ciężko idzie... Ale się nie daję. Prę do przodu i może kiedyś nauczę się znajdować i wklejać takie śmieszne ruchome obrazki. :-))) |
ewa bergtraum | 21-01-2004 09:38:36 [#13] |
---|
Aisha Jakiś Mailer-Daemon napisał do mnie, że podane konto nie istnieje i moja wiadomość nie dotarła do Ciebie. Od Violki mam potwierdzenie, że otrzymała. Napisz pod moim adresem, gdzie wysłać list. |
ewa bergtraum | 21-01-2004 09:41:19 [#14] |
---|
Aisha O, rany, znowu zapomniałam wpisać adres. Dobrze, że Jan z T. tego nie widzi. Już się poprawiam. :-) |
ewa bergtraum | 23-01-2004 16:22:57 [#15] |
---|
asiha Toż ja durna, z uporem maniaka wpisuję Aisha, aTy jestś asiha. Nawet Asia wpisała mi adres wołami!. A ja ... pełne zaćmienie. :-( I dręczę się, dlaczego list nie doszedł. I dopiero teraz najechałam na Twój nick, a w okienku na pisanie listu od razu wyświetlił się adres do Ciebie (w domowym komputerze, z którego wysyłałam list, mam inaczej, adres odbiorcy muszę wpisać). List o uwagach i mamuśce wysyłam jeszcze raz. |
ewa bergtraum | 23-01-2004 16:47:27 [#17] |
---|
Nie mogę do Daimlera Demona :-), bo on w dalszej części pisze do mnie po angielsku i wstawia jakieś takie dziwne znaczki. A w domu nie poproszę o pomoc syna, gdyż pewnie usłyszę: już ci to tłumaczyłem tyle razy. :-( A poza tym ćwiczenie czyni mistrza. Za rok to ho,ho... Pewnie będę już rozumiała, co to jest spam, odśwież, trojan i takie różne mądre terminy.:))) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|