Forum OSKKO - wątek
udanka | 16-01-2004 16:04:34 [#01] |
---|
Proszę o podpowiedź: co wpisać w pkt. 9 w Karcie oceny pracy - 'Forma nawiązania stosunku pracy' nauczycielowi, który jest zatrudniony w szkole od 1986 roku? (rozpoczynajac pracę otrzymał Umowę o pracę - czas nieokreslony, ale nie wiem czy w roku 2000 nie należało takich umów zmienić na 'zatrudnienie na podstawie mianowania'). |
ReniaB | 16-01-2004 20:54:58 [#02] |
---|
jeżeli nauczyciel jest nauczycielem mianowanym to na pewno wpisujesz tam mianowanie, które jest formą zatrudnienia |
Ewa z Rz | 17-01-2004 06:59:08 [#03] |
---|
oczywiście, że ten nauczyciel jest zatrudniony na podstawie mianowania. I był tak zatrudniony przed wejściem w życie zmian z 2000 roku - uzyskał on mianowanie z mocy prawa (jeśli nie ma aktu mianowania) co wówczas zmieniało mu formę zatrudnienia - stawał się n-lem mianowanym (zatrudnionym przez mianowanie). Natomiast jeśli ma on akt mianowania to zmienia on formę zatrudnienia - nauczyciel stawał się wówczas nauczycielem mianowanym (zatrudnionym przez mianowanie) a zatem w 2000 roku otrzymał stopień n-la mianowanego na mocy ustawy, a forma zatrudnienia pozostała bez zmian (poza kosmetycznymi - zmiana nazewnictwa) - zatrudniony na podstawie mianowania. |
Dorsto | 17-01-2004 16:09:48 [#04] |
---|
Bardzo proszę o odpowiedź, czy nauczyciel mianowany na mocy "ustawy czyszczącej" powinien być ( a może jest?) zatrudniony na podstawie mianowania? Na umowie mam: na czas nieokreślony, nie wiem, czy powinnam poprosić o zmianę? Czyli: czy każdy nauczyciel mianowany (także po 2002 roku) , który został zatrudniony na czas nieokreślony jest zatrudniony na podstawie mianowania? Szukałam w archiwum, ale nie znalazłam odpowiedzi. :-) |
Uśka | 17-01-2004 16:14:06 [#05] |
---|
uzyskanie stopnia awansu zawodowego mianowany nie musi powodować zmianu umowy. Zmieniasz wówczas jeżeli masz ku temu warunki. |
violka | 17-01-2004 18:38:26 [#06] |
---|
mianowany może być zatrudniony na podstawie umowy o pracę (kodeks pracy) tylko wtedy gdy jest to nowy, którego zatrudniasz i nie ma pełnego etatu w Twoim przypadku - nauczyciel jest zatrudniony na podstawie mianowania i nawet jeśli zabraknie godzin, to dalej tak będzie jeśli będziesz mieć dla niego co najmniej 1/2 etatu, a on wyrazi zgodę na ograniczenie zatrudnienia |
Dorsto | 17-01-2004 20:37:49 [#07] |
---|
Nie jestem dyrektorem :-) (dzięki Bogu!!!), ale czytając wątki o odprawach wyszło mi, że zatrudniony na podstawie mianowania dostaje 6-miesięczną odprawę (bez względu na staż pracy), a na podstawie umowy o pracę - 3-, 2- lub 1- miesięczną . Stąd moje wątpliwości - jaką odprawę bym dostała, gdybym ... (tfu,tfu, na psa urok!). |
udanka | 19-01-2004 08:51:30 [#08] |
---|
Bardzo dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale niestety padła kablówka i nie miałam internetu. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|