Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
przedstawiciel zz w konkursie na dyrektora |
zdzisław | 03-04-2002 10:27:41 [#01] |
---|
Jak wygląda kwestia udziału w konkursie na dyrektora szkoły przedstawiciela zz w przypadku gdy w tej szkole nie ma ani jednego związkowca, natomiast funkcję komisji zakładowej pełni organizacja międzyzakładowa działająca na trenie np. miasta, gminy? Bierze udział czy nie? |
Marek Pleśniar | 03-04-2002 11:10:37 [#02] |
---|
piszą że działjących na terenie zakładu zz no nie wiem - skoro ani jednego związkowca nie ma? Hmm, kurka, gdzie tak fajnie mają? :-)) |
Marek z Rzeszowa | 03-04-2002 11:36:24 [#03] |
---|
Dla związku zawodowego "zakładem" w rozumieniu ustawy o ZZ są wszystkie szkoły wchodzące w zasięg Komisji Zakładowej, Zarządu Oddziału czy jak to się tam w danym związku nazywa. Za utworzenie komisji odpowiada organ, więc to jego zmartwienie. Na mój rozum, w pracy komisji mogą uczestniczyć przedstawiciele wszystkich związków z terenu działania gminy. Marek |
zdzisław | 03-04-2002 14:32:17 [#04] |
---|
u kolegi na wsi! Tak fajnie jest u mojego kolegi na wsi. To nie moje zmartwienie, ale kolega pytał. |
bogdan | 03-04-2002 14:56:35 [#05] |
---|
regulamin Sprawdź w regulaminie komisji konkursowej, który musi posiadać organ. Regulamin musi roztrzygać wszystkie kwestie szczegółowe nie regulowane ustawą. Najczęściej powielają one zapisy, że uczestniczy przedstawiciel zz działających w danej szkole, ale kto wie. Na logikę brak członka = brak udziału. |
Marek Pleśniar | 03-04-2002 16:41:31 [#06] |
---|
ale kto pyta o naszą logikę mówisz- na wsi? kurka, ja to mam pecha | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|