Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Mierzenie
strony: [ 1 ]
apje24-10-2003 14:01:36   [#01]
Czy ktoś mógłby podzielić się narzędziami do mierzenia jakości w szkole ponadgimnazjalnej? Będę wdzięczny.
AnJa24-10-2003 14:16:01   [#02]
Osobiście zasępiłem z 50 % potrzebnych z tutejszej wymiany plików i Edukatora, ze 25% przywiozłem ze soba z gimnazjum, pozostałych 25% jeszcze nie mam:-)
apje28-10-2003 12:05:22   [#03]
Możesz się czymś podzielić?
AnJa28-10-2003 14:47:26   [#04]

Jeśli tylko bedę miał - to co wymyśliłem sam, ma już swoje odpowiedniki w wymianie, czasami lepszej klasy(np. moje arkusze organizacyjne czy sprawozdania semestralno- roczne   robione w excellu liczą formułą mniej niż te z wymiany).

W wymianie i Edukatorze jest w tej chwili naprawdę potężny materiał, biorąc jego fragmenty można tworzyć prawie wszystko i to dostosowane do warunków konkretnej szkoły - to co stąd wziąłem jest właśnie taką przeróbką, ewentualne zamieszczenie tego pod moim szyldem ( nawet z uwagą na temat źródła) byłoby nie tylko swego rodzaju plagiatem, ale i nie bardzo miałoby wartość użytkową (bo specyfika) - stąd wniosek jak wyżej :-)

To byłoby tyle, tytułem odpowiedzi i uspokojenia sumienia, które co jakiś czas o rewanżu przypomina.

apje30-10-2003 07:51:52   [#05]
Aż nie chce mi się wierzyć, że nikt nie ma nic ciekawego na ten temat!
AnJa30-10-2003 09:35:41   [#06]

Będzie wprost: są w wymianie. I w Edukatorze. Całe mnóstwo - na początek od nadmiaru może głowa rozboleć:-) Poważnie!

Jeśli chcesz to robić wg procedur i narzędziami zbliżonymio do stosowanych przez większść k.o. skorzystaj z TERM owskich. Sa stare i moim zdaniem strasznie spłaszczają wyniki.

A po za tym, zależy co chcesz mierzyć - bo jeśli np. efektywność kształcenia i potrzebne Ci np. arkusze sprawdzianów to moga Ci je zrobić tylko Twoi nauczyciele, co najwyżej modyfikując np. to co udostepniaja OKE, a co jest czasami standaryzowane.

Marek Pleśniar30-10-2003 09:55:58   [#07]
apie: nic nie masz w wymianie plików? Może sprawdź zamiast pytać?http://www.vulcan.edu.pl/forum/do_pobrania/index.php

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]