Forum OSKKO - wątek

TEMAT: hospitacje opiekuna stażu
strony: [ 1 ]
beem29-09-2003 16:54:24   [#01]

Czy ktoś może mi napisać, jaki przepis reguluje ilość lekcji, jakie nauczyciel kontraktowy starający się o awans na mianowanego musi przeprowadzić w obecności opiekuna stażu i odwrotnie.

bardzo dziękuję z góry za wszystkie informacje.

Basik29-09-2003 16:59:26   [#02]
nie ma takiego przepisu. W procedurach awansu możesz sobie okreslić. U mnie są to dwie lekcje w semestrze.
ewa29-09-2003 17:04:04   [#03]
żaden przepis tego nie reguluje. W rozporzadzeniu jest mowa , ale tylko w stosunku do nauczycieli realizujących staż na stopień n-la kontraktowego.
ewa29-09-2003 17:05:47   [#04]

kurcze :-)

znowu nie odświeżyłam ;-)
KrystynaP29-09-2003 18:35:38   [#05]
Ja ustaliłam z podopieczną,że będzie to jedna lekcja w semestrze.Słyszałam.że przy awansie opiekuna mile widziane są załączniki w postaci konspektów takich lekcji.
violka29-09-2003 19:07:53   [#06]

jeszcze słowo co do terminu HOSPITACJA

na jednym z kursów praowadząca p. wizytator wyjasniała że hospitują tylko uprawnieni do nadzoru (czyli dyr. wice, wizytator) wszyscy inni lekcję obserwują - wydaję się to logiczne w świetle zapisów rozporządzenia o nadzorze

jesli chodzi o załączniki - to teraz zgodnie z rozporządzeniem o awansie nie dołącza się załączników, ale niektóre komisje lubią poprzeglądać (chyba że to zadanie nie wynika ze sprawozdania z realizacji planu rozwoju - wtedy dołączamy)

KrystynaP29-09-2003 20:25:35   [#07]
Właśnie na innym wątku o tym pisałam .Po przestudiowaniu rozporządzenia stwierdzam,że wynika z niego to co piszę Viola tzn.za okres stażu załączniki niepotrzebne,ale niestety realia są inne.Komisje chyba przyzwyczaiły się do załączników, chociaż mogliby je trochę uaktualnić i dostosować do wchodzących w życie rozporządzeń.
KrystynaP29-09-2003 20:54:54   [#08]
uaktualnić  swoje przyzwyczajenia oczywiście

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]