Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
hospitacje opiekuna stażu |
beem | 29-09-2003 16:54:24 [#01] |
---|
Czy ktoś może mi napisać, jaki przepis reguluje ilość lekcji, jakie nauczyciel kontraktowy starający się o awans na mianowanego musi przeprowadzić w obecności opiekuna stażu i odwrotnie. bardzo dziękuję z góry za wszystkie informacje. |
Basik | 29-09-2003 16:59:26 [#02] |
---|
nie ma takiego przepisu. W procedurach awansu możesz sobie okreslić. U mnie są to dwie lekcje w semestrze. |
ewa | 29-09-2003 17:04:04 [#03] |
---|
żaden przepis tego nie reguluje. W rozporzadzeniu jest mowa , ale tylko w stosunku do nauczycieli realizujących staż na stopień n-la kontraktowego. |
ewa | 29-09-2003 17:05:47 [#04] |
---|
kurcze :-) znowu nie odświeżyłam ;-) |
KrystynaP | 29-09-2003 18:35:38 [#05] |
---|
Ja ustaliłam z podopieczną,że będzie to jedna lekcja w semestrze.Słyszałam.że przy awansie opiekuna mile widziane są załączniki w postaci konspektów takich lekcji. |
violka | 29-09-2003 19:07:53 [#06] |
---|
jeszcze słowo co do terminu HOSPITACJA na jednym z kursów praowadząca p. wizytator wyjasniała że hospitują tylko uprawnieni do nadzoru (czyli dyr. wice, wizytator) wszyscy inni lekcję obserwują - wydaję się to logiczne w świetle zapisów rozporządzenia o nadzorze jesli chodzi o załączniki - to teraz zgodnie z rozporządzeniem o awansie nie dołącza się załączników, ale niektóre komisje lubią poprzeglądać (chyba że to zadanie nie wynika ze sprawozdania z realizacji planu rozwoju - wtedy dołączamy) |
KrystynaP | 29-09-2003 20:25:35 [#07] |
---|
Właśnie na innym wątku o tym pisałam .Po przestudiowaniu rozporządzenia stwierdzam,że wynika z niego to co piszę Viola tzn.za okres stażu załączniki niepotrzebne,ale niestety realia są inne.Komisje chyba przyzwyczaiły się do załączników, chociaż mogliby je trochę uaktualnić i dostosować do wchodzących w życie rozporządzeń. |
KrystynaP | 29-09-2003 20:54:54 [#08] |
---|
uaktualnić swoje przyzwyczajenia oczywiście | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|