Forum OSKKO - wątek

TEMAT: HACCP
strony: [ 1 ]
Elusia27-09-2003 16:19:53   [#01]

Nie krzyczę ;-)

Czy ktoś juz sworzył coś takiego u siebie? Właśnie coś tam sama próbuję i chciałabym pooglądać, jak to wygląda gdzie indziej.

Marek Pleśniar27-09-2003 16:53:26   [#02]
dżizus krajst a co to?
Elusia27-09-2003 16:58:51   [#03]
Hazard Analysis and Critical Control Point - system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli. Rozp Min. Zdr. z dnia 6 stycznia 2003r. w sprawie szczegółowego zakresu i metod wewnętrznej kontroli jakości żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji w zakładach produkującuch lub wprowadzających żywność do obrotu (DZ.U.2003/6/77). Sanepidzik był, nakazał przygotować i stosować. No więc pytam, kto już ma?
Marek Pleśniar27-09-2003 17:01:39   [#04]

móze tam

http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Hazard+Analysis+and+Critical+Control+Point&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl
Elusia27-09-2003 17:07:29   [#05]
Dzięki. Ale teorię mam. Chodzi mi o to, jak to powinno wyglądać w szkole. Bo mam wrażenie, że to wytaczanie armaty na myszkę.
Piotrek27-09-2003 20:56:36   [#06]

na Boga!

elusia - a ustawa o ochronie języka polskiego działa czy już nie??? Coś co nazywa się Hazard nie może zmusic mnie do żadnej pracy jedynie rozrywki.
Marek Pleśniar27-09-2003 21:04:31   [#07]
często wzywasz:-)))))))))))))))
AnJa27-09-2003 21:08:51   [#08]

I nadaremnie:-)))

Jak nie chcę kierownikowi internatu dać pieniędzy ze srodka specjalnego (które, praadę powiedziawszy to internat zarobił) na jakieś tam fanaberie kuchenn-stołówkowe ten to straszy mnie rychłym HCCP.

Musi być to ziste okrutna i niepojęta potwora:-)))

ReniaB28-09-2003 18:06:37   [#09]
HACAP JEST DLA DUŻYCH ZAKŁADÓW GASTRONOMICZNO - PRODUKCYJNYCJ, A DLA MAŁYCH szkolnych stołówek podobno wystarczy coś co nazywa się "Zasady dobrej praktyki higienicznej", zawierające podstawowe regulaminy, od mycia rąk poprzez zasady korzystania z toalety przez kucharki. Aha i jeszcze szczegóły używania środków dezynfekcyjnych, rozrabiania itp. Nasz Sanepid bardzo rozsądnie dał na to okł. pół roku, ale chyba dlatego, że oni sami nie do końca wiedzą jak to ma wyglądać.Pozdrowienia.
Dżoana29-09-2003 23:52:10   [#10]
A o tym HACAPIE właśnie w TVN mówili....

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]