Forum OSKKO - wątek
Wiki | 16-09-2003 12:19:18 [#01] |
---|
Czy ma ktoś jakiś wzór wniosku do KO o zatrudnienie nauczyciela bez kwalifikacji? |
Tadek | 16-09-2003 14:51:42 [#02] |
---|
Ja pisze normalne pismo Prosze o wyraenie zgody itp uzasadnienie: jest na 3 r studiow xero zaswiadczenia i inne dokumenty |
Maryśka2 | 16-09-2003 15:06:17 [#03] |
---|
Można... ...jeszcze dodać, że mimo poszukiwań (biuro pracy itp.) nie znalazłeś specjalisty. |
Elusia | 16-09-2003 15:21:48 [#04] |
---|
Ja podobnie. Że "zwracam się z prośbą o wyrażenie zgody na zatrudnienie XY jako nauczyciela tego a tamtego w wymiarze ... /18 etatu na rok szkolny .... / .... Nauczyciel ukończył wydział ....... " Jeżeli uzupełnia te kwalifikacje to możesz dopisać, że n-l zobowiązał się je uzyskać i kiedy. My musimy jeszcze dołączyć kserokopię zgłoszenia (albo potwierdznie) w Urzędzie Pracy, oraz wydruk ze strony intern. KO, że mam taki wakat. Jeżeli ogłaszałam w gazecie wakat, to też dołączam. |
fredi | 16-09-2003 16:08:53 [#05] |
---|
Zajrzyjcie na stronę KO Lublin |
PawełR | 16-09-2003 17:16:03 [#06] |
---|
Podobnież dobrze jest dodać, ze sie poszukiwało... (plakaty na płotachh, anonse w gazetach itp.) |
Maryśka2 | 16-09-2003 17:40:24 [#07] |
---|
A możesz jeszcze doskrobać, że nauczyciel został zobowiązany do uzupełnienia kwalifikacji w tym roku szkolnym. |
beera | 16-09-2003 20:01:53 [#08] |
---|
kurcze:-) a jeśli ten n-l jest juz zatrudniony i teraz Wiki NIE otrzyma pozytywnej opinii KO? Co wtedy???? Mam pytanie- czy ten n-l jest juz wykazany w aneksie i czy w tym aneksie wyszczególniono jego brak kwalifikacji? Czy KO juz opiniowalo aneks? |
AnJa | 16-09-2003 20:45:33 [#09] |
---|
Mam coś podobnego:-) Na zgodę czekam, nauczyciele pracują, aneksu nie wysłałem do opinii ( bo u nas nie wiadomo, czy trzeba, w ub. roku nie wysyłano), arkusz miałem zatwierdzony 27 sierpnia, złozony po poprawkach ok.10 sierpnia, tam były jeszcze wakaty. Praktyka lat ubiegłych pokazuje, że zgody gdzieś po 20 września przysyłano! A jeśli nie ? A bo pierwszy raz przestane być dyrektorem?;-)))) |
Ewa z Rz | 17-09-2003 06:50:57 [#10] |
---|
opiniowanie przez KO arkusza a także aneksu to zmartwienie organu prow. Dyrek ma obowiazek organ zawiadomić, o resztę on powinien się postarać. Organ prow. ma obowiazek przed zatwierdzeniem arkusza (aneksu do niego) zasięgnąć opinii organu, ale i tak sam zatwierdza i to on ponosi odpowiedzialność, nie dyrek. Ale zgodę na zatrudnienie powinien otrzymać dyrek i to PRZED podpisaniem umowy o pracę... |
Wiki | 17-09-2003 08:08:52 [#11] |
---|
Dzięki za wszystkie informacje, ja od nie dawna w oświacie i dlatego taka zielona. Odnośnie dyrektora, w razie kontroli i tak wszystko zwali na mnie i ze stołka! |
Piotrek | 17-09-2003 10:45:10 [#12] |
---|
gniot To jest kolejna niedoróbka prawna zwana gniotem. Faktycznie należy wystąpić o zgodę ko. Ale nalezy jednoczesnie wykazać się nieustającą aktywnością w poszukiwaniach profesora - plakaty na płotach, polowania, itp. Może ipowinno to trwać do końca, czyli 31 sierpnia do 23.59 Do tego (tak jest na Dln. Śląsku) dołączyć z Biura Pracy zaświadczenie, że w zasobach bezrobotnych niewielu jest magistrów filologii angielskiej.... Tymczasem 1 września nauczyciel już pracuje... bo ktoś musi Po dwóch tygodniach przychodzi odpowiedź - lets' go! Ale rok temu przyszła inna - wiemy, że pan już zatrudnił, to po co pan wystęuje? Brak tu we wszystkim logiki, hierarchii, systemowego rozwiązania. Tak nie może być. |
AnJa | 17-09-2003 13:20:08 [#13] |
---|
Piotrek - o to tio:-))) U nas b. rozsądny pracownik KO powiedział, że na logikę to przed 1 września o taką zgodę wystąpić nie można! I , na logikę to ma rację! Wiki - owszem, zwali się na dyrektora, ale gdyby za coś takiego ze stołka??? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|