Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Błędy w awansie!
strony: [ 1 ]
Joanna15-09-2003 17:30:57   [#01]

Sytuacja I – nauczyciel ma przygotowanie merytoryczne, brak pedagogicznego. Rozpoczyna staż (wiem!- już jest niedobrze), kończy go pomyślnie nabywając w międzyczasie uprawnień pedagogicznych i w dniu egzaminu na kontraktowego ma pełne kwalifikacje.

Sytuacja II – nauczyciel kończy studia magisterskie kierunkowe i z pp. Rozpoczyna staż (wiem!- też jest niedobrze), kończy go pomyślnie i w dniu egzaminu na kontraktowego ma pełne kwalifikacje.

Czy można jakoś dobrze uzasadnić zaistniałą sytuację tak aby w obydwu przypadkach nauczyciele nie stracili statusu nauczyciela kontraktowego?

Leszek15-09-2003 17:35:33   [#02]

A dlaczego mają stracić? Chyba nie o wszystkim napisałaś?

Pozdrawiam

AnJa15-09-2003 17:58:22   [#03]

"wiem!- już jest niedobrze"

Sytuacja I - a niby dlaczego ?

Sytuacja II - z innych wątków wiem, że u większości piszących wystarczy mieć pełne kwalifikacje merytoryczne w momencie składania wniosku. U nas niestety nie - egzemplarz przed dyplomem nie ma kwalifikacji, więc i stażu zacząc nie może.Sprawdź jak jest w waszym udzielnym księstwie !

Joanna15-09-2003 21:33:29   [#04]

"wiem!- już jest niedobrze"

Napisałam o wszystkim. Może macie takie przykłady? Szkoda mi tych ludzi!
AnJa15-09-2003 21:54:50   [#05]

Mniej pokrętnie:

sytuacja I - na oko wszystko jestw najlepszym porządku i nie ma czego uzasadniać. 

sytuacja II - parę razy już się na forum pojawiała,np: czy rozpocznie staż?, ja ciągle nie wiem jak to ma być naprawdę.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]