Forum OSKKO - wątek

TEMAT: egzamin poprawkowy
strony: [ 1 ]
Basik29-08-2003 12:12:53   [#01]

Kochani, moi uczniowie nie zdali poprawek . jeden z nich miał dwa przedmioty. Matka się odwołała.Taką jej tu nagryzmoliłam odpowiedź. Zapewne pójdzie z tym dalej. Zobaczcie Ci, ktorzy mieli jakies poprawkowe problemy. Co ja tu powinnam dodac a co ująć. Nie mam ochoty na perturbacja z samym początkiem roku szkolnego.

Motywacja matki: uczył się całe wakacje ( wiem, że tak było), jest niesmiały iegzamin go srtesował, pozostawienie nic nie da, był bardzo grzeczny.

W odpowiedzi na pismo z dnia 28.08.200r. zawierającego prośbę o promowanie państwa syna Rafała do klasy II mimo negatywnego wyniku egzaminu poprawkowego z języka polskiego i matematyki informuję:

-         egzamin poprawkowy z obu przedmiotów został przeprowadzony zgodnie z prawem oświatowym określonym w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 stycznia 2003r.(Dz.U.z 2003r. Nr 5, poz.47) oraz w statucie  i nie znajduję podstaw do jego unieważnienia. Prawo oświatowe nie przewiduje możliwości promowania ucznia, który w wyniku egzaminu otrzymał dwie oceny niedostateczne;

-         zadania egzaminacyjne przygotowane przez nauczycieli – egzaminatorów obejmowały zakres wiedzy i umiejętności przewidziany na ocenę dopuszczającą;

-         ocena uzyskana przez Państwa syna w wyniku egzaminu odzwierciedla jego poziom wiedzy i umiejętności;

-         Państwa syn mimo ogromnych problemów w nauce przez cały okres jego nauki nie powtarzał dotychczas klasy, nie możemy zatem jednoznacznie stwierdzić, czy powtórzenie klasy I nie przyniesie oczekiwanych przez nas rezultatów.

Marek Pleśniar29-08-2003 13:55:12   [#02]

nie możemy zatem jednoznacznie stwierdzić, czy powtórzenie klasy I nie przyniesie oczekiwanych przez nas rezultatów.

-  to bym usunął:-)

Basik, przepraszam że pouczam czy co, tylko tak zwóciłem uwagę; może lepiej wyraź nadzieję że powtarzanie klasy pomoże:-)

Bożena29-08-2003 13:58:31   [#03]
Możesz podkreślić dobrą wolę rady pedagogicznej ,która wyraziła zgodę na zdawanie dwóch egzaminów poprawkowych (a nie musiała) chcąc umożliwić mu promocję.
Basik29-08-2003 13:59:37   [#04]
Witam dobrą duszyczkę. Marku, matka w odwołaniu napisała: pozostawienie syna na drugi rok może przynieść odwrotny skutek. Ale może masz rację. W taki sposób jak zaproponowałeś, mogę odnieść się do jej słów.
Jola29-08-2003 16:42:56   [#05]
basik, czy Wasz WSO przewiduje możliwość odwołania się od oceny wystawionej przez komisję, czy ... promowania na prośbę rodzica?
Jola29-08-2003 16:48:28   [#06]
I jeszcze jedno ważne pytanie: czy uczeń był badany w poradni psych. - ped.?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]