Kochani, moi uczniowie nie zdali poprawek . jeden z nich miał dwa przedmioty. Matka się odwołała.Taką jej tu nagryzmoliłam odpowiedź. Zapewne pójdzie z tym dalej. Zobaczcie Ci, ktorzy mieli jakies poprawkowe problemy. Co ja tu powinnam dodac a co ująć. Nie mam ochoty na perturbacja z samym początkiem roku szkolnego. Motywacja matki: uczył się całe wakacje ( wiem, że tak było), jest niesmiały iegzamin go srtesował, pozostawienie nic nie da, był bardzo grzeczny. W odpowiedzi na pismo z dnia 28.08.200r. zawierającego prośbę o promowanie państwa syna Rafała do klasy II mimo negatywnego wyniku egzaminu poprawkowego z języka polskiego i matematyki informuję: - egzamin poprawkowy z obu przedmiotów został przeprowadzony zgodnie z prawem oświatowym określonym w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 stycznia 2003r.(Dz.U.z 2003r. Nr 5, poz.47) oraz w statucie i nie znajduję podstaw do jego unieważnienia. Prawo oświatowe nie przewiduje możliwości promowania ucznia, który w wyniku egzaminu otrzymał dwie oceny niedostateczne; - zadania egzaminacyjne przygotowane przez nauczycieli – egzaminatorów obejmowały zakres wiedzy i umiejętności przewidziany na ocenę dopuszczającą; - ocena uzyskana przez Państwa syna w wyniku egzaminu odzwierciedla jego poziom wiedzy i umiejętności; - Państwa syn mimo ogromnych problemów w nauce przez cały okres jego nauki nie powtarzał dotychczas klasy, nie możemy zatem jednoznacznie stwierdzić, czy powtórzenie klasy I nie przyniesie oczekiwanych przez nas rezultatów. |