Forum OSKKO - wątek

TEMAT: powtórka stażu
strony: [ 1 ]
cynamonowa27-08-2003 20:34:36   [#01]
osoba nie uzyskała akceptacji komisji. czeka ją nowy 9 mieśięczny staż. Co sądzicie o jej nowym planie rozwoju. Pisze zupełnie nowy, czy lepiej wzbogacić stary? To samo z dokumentacją. Stworzyć nową czy dopięścić starą, która nie przypadła do gustu ekspertom?
Leszek27-08-2003 20:49:05   [#02]

To nie jest powtórka stażu lecz staż dodatkowy, i tak to potraktuj.

Poprzedni masz oceniony przez dyrektora.

Zatem warto skupić się w tym planie dodatkowym na zadaniach , które słabo wyszły w opisie i analizie lub pisemnym sprawozdaniu, pamiętając jednocześnie , że w okresie stażu realizujemy szczególnie zadania wychodzące poza standard.Nie piszemy już tu zadań zrealizowanych.

Tak samo uważam w sprawie tworzenia wniosku z dokumentacją.

To co dobre było w poprzedniej pozostawić, wzmocnić to co było słabe i dodać w wymienionych formach wykazania spełniania wymogów to co dało się zrobić w stażu dodatkowym.

Chyba ta osoba wie co miała ocenione pozytywnie (oczywiście z wymogów)?

Pozdrawiam

zdzisław27-08-2003 21:44:38   [#03]

czy to kontraktowy czy mianowany

To też zależy od posiadanego stopnia awansu zawodowego.
Leszek27-08-2003 21:47:15   [#04]

zgadza się Zdzisławie.

Ja pisałem o awansie na dyplomowanego.

Pozdrawiam

Ewa z Rz28-08-2003 00:59:25   [#05]

nowy staż

nowy plan, uwzględniający przede szystkim to czego sie nie zrobiło przedtem lub co było ocenione niżej (należy się zapoznać z protokołem Komisji przed napisaniem planu)

Nowe sprawozdanie, nowa ocena, a dokumentacja załączona do wniosku powinna zawierac oba sprawozdania i obie oceny. Tak jak pisał Leszek, to co było dobre zostawiamy, to co wymagało poprawy - poprawiamy.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]