Forum OSKKO - wątek

TEMAT: wychowawca wypisze 4 razy:))
strony: [ 1 ]
Majka25-08-2003 11:12:21   [#01]
Od nowego roku szkolnego absolwenci gimnazjów na zakończenie nauki, oprócz oryginału świadectwa szkolnego i oryginału zaświadczenia z wynikami egzaminu gimnazjalnego będą otrzymywać trzy kopie tych dokumentów.

Podczas wstępnej rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych będą posługiwać się tylko tymi kopiami - poinformował w czwartek wiceminister edukacji Franciszek Potulski na ogólnopolskiej naradzie kuratorów oświaty w Mądralinie koło Otwocka

Cieszycie się?

Marek Pleśniar25-08-2003 11:25:49   [#02]
to ksero nie wystarczy?
Anka L25-08-2003 11:32:07   [#03]

nie wystarczą

przecież kopie muszą być pisane na specjalnym druku
ktoś za to weźmie pieniądze
Majka25-08-2003 11:32:34   [#04]

Może :-))

Oby :)

Przy świadectwie maturalnym jak było "oryginał i 2 kopie", to ksero nie wolno było. Takież uczeń robił sobie, jak chciał więcej.

Elusia25-08-2003 12:41:49   [#05]
A tak na marginesie, to niezłe miejsce na robienie narady ;-)))
BożenaB25-08-2003 14:25:14   [#06]

Ksero wystarczy

Ksero wystarczy, bo to mają być kopie a nie odpisy. W tym roku dawaliśmy po dwie kopie - wykonane na kopiarce (ksero).

Przy świadectwie maturalnym jest oryginał i dwa odpisy. Można sprawdzić w rozp o świadectwach

Koralik26-08-2003 21:37:40   [#07]

kserokopie

też wydawaliśmy kserokopie potwierdzone -1.pieczątka: szkoły, 2.pieczątka: za zgodność z oryginałem, 3.pieczątka: data, 4.pieczątka: dyrektor i 5.podpis dyrektora (240  ucz gimnazjum  x 2 kopie i tyleż samo zaświadczeń z egzaminu) w przyszłym roku mamy więcej absolwentów może jakiś "rekordzik gineska" - ile max podpisów  złoży dyrektor w ciągu  czerwca:)
Gaba26-08-2003 22:40:46   [#08]
Mogę nawet walnąć 10 kserówek - mam wprawę. Jestem oburzona - to właściwe słowo, skandalicznym stanowiskiem najwyższych władz - nie zmienią rozporządzenia o naborze do szkół średnich, mają być 3 i już. To się nazwya głupota. I tyle. Aż się trzęsę ze złości. Biedne dzieci - znowu na poniewierkę i latanie pomiędzy szkołami.
Anka K27-08-2003 16:04:54   [#09]
Będzie jeszcze gorzej niż było. Do tej pory przynajmniej po liczbie oryginałów mogłam mniej więcej ocenić liczbę kandydatów, a teraz? U mnie ci, którzy złożyli oryginały w 90 % je zostawili- biegali ci z kopiami. W przyszłym roku też będą biegać, tyle że szybciej i częściej. Przecież w czasie rekrutacji  sytuacja zmienia się co chwilę, zwłaszcza w ostatnim dniu. Oj, nasi zwierzchnicy: posłuchajcie choć głosu ludu.Anka

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]