Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
wychowawca wypisze 4 razy:)) |
Majka | 25-08-2003 11:12:21 [#01] |
---|
Od nowego roku szkolnego absolwenci gimnazjów na zakończenie nauki, oprócz oryginału świadectwa szkolnego i oryginału zaświadczenia z wynikami egzaminu gimnazjalnego będą otrzymywać trzy kopie tych dokumentów.
Podczas wstępnej rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych będą posługiwać się tylko tymi kopiami - poinformował w czwartek wiceminister edukacji Franciszek Potulski na ogólnopolskiej naradzie kuratorów oświaty w Mądralinie koło Otwocka Cieszycie się? |
Anka L | 25-08-2003 11:32:07 [#03] |
---|
nie wystarczą przecież kopie muszą być pisane na specjalnym druku ktoś za to weźmie pieniądze |
Majka | 25-08-2003 11:32:34 [#04] |
---|
Może :-)) Oby :) Przy świadectwie maturalnym jak było "oryginał i 2 kopie", to ksero nie wolno było. Takież uczeń robił sobie, jak chciał więcej. |
Elusia | 25-08-2003 12:41:49 [#05] |
---|
A tak na marginesie, to niezłe miejsce na robienie narady ;-))) |
BożenaB | 25-08-2003 14:25:14 [#06] |
---|
Ksero wystarczy Ksero wystarczy, bo to mają być kopie a nie odpisy. W tym roku dawaliśmy po dwie kopie - wykonane na kopiarce (ksero). Przy świadectwie maturalnym jest oryginał i dwa odpisy. Można sprawdzić w rozp o świadectwach |
Koralik | 26-08-2003 21:37:40 [#07] |
---|
kserokopie też wydawaliśmy kserokopie potwierdzone -1.pieczątka: szkoły, 2.pieczątka: za zgodność z oryginałem, 3.pieczątka: data, 4.pieczątka: dyrektor i 5.podpis dyrektora (240 ucz gimnazjum x 2 kopie i tyleż samo zaświadczeń z egzaminu) w przyszłym roku mamy więcej absolwentów może jakiś "rekordzik gineska" - ile max podpisów złoży dyrektor w ciągu czerwca:) |
Gaba | 26-08-2003 22:40:46 [#08] |
---|
Mogę nawet walnąć 10 kserówek - mam wprawę. Jestem oburzona - to właściwe słowo, skandalicznym stanowiskiem najwyższych władz - nie zmienią rozporządzenia o naborze do szkół średnich, mają być 3 i już. To się nazwya głupota. I tyle. Aż się trzęsę ze złości. Biedne dzieci - znowu na poniewierkę i latanie pomiędzy szkołami. |
Anka K | 27-08-2003 16:04:54 [#09] |
---|
Będzie jeszcze gorzej niż było. Do tej pory przynajmniej po liczbie oryginałów mogłam mniej więcej ocenić liczbę kandydatów, a teraz? U mnie ci, którzy złożyli oryginały w 90 % je zostawili- biegali ci z kopiami. W przyszłym roku też będą biegać, tyle że szybciej i częściej. Przecież w czasie rekrutacji sytuacja zmienia się co chwilę, zwłaszcza w ostatnim dniu. Oj, nasi zwierzchnicy: posłuchajcie choć głosu ludu.Anka | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|