Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Pytanie od Krysi- PILNE
strony: [ 1 ]
beera13-08-2003 12:01:57   [#01]
Błagam o pomoc! W mojej szkole jest zatrudniona osoba bez kwalifikacji (trzeci rok studiów - brak licencjatu) na stanowisku n-la j. niemieckiego. Kolejne umowy (od 1 wrzesnia 2000 r.) były zawierane na 1 rok szkolny - za zgoda KO. Ostatnia umowa była trzecia z kolei. N-lka ta była zatrudniona na podstawie kodeksu pracy - brak kwalifikacji, a do celów płacowych traktowana jako n-l kontraktowy. W bieżącym roku szkolnym miała uzupełnic kwalifikacje (na trzecim roku studiów jest od 2001 r.). Termin obrony pracy licencjaskiej miała wyznaczony na 3 czerwca 2003 ( chyba juz kolejny raz?). Jednakże 2 czerwca urodziła dziecko, przedtem była na zwolenieniu lekarskim ( stycznia 2003 r.) Jak mozna wywnioskowac - nie obroniła sie - nadal jest bez kwalifikacji. Kuratorium nie wyrazi zgody na kolejne zatrudnienie. Umowa kończy jej sie 31 sierpnia. Do 21 wrzesnia ma urlop macierzyński ale od 1 wrzesnia będzie on juz płatny przez ZUS, gdyz umowa wygasa. Co z urlopem wypoczynkowym? Nie wykorzystała, bo przecież zwolnienie, macierzyński... Jest zatrudniona na podfstawie k.p. więc jaki wymiar urlopu - 20 dni wg k.p. czy 8 tygodni wg KN? Poza tym dała sygnał, że będzie się odwoływac, gdyż ostatnia umowa była trzecią z kolei. Czy ma rację? W tej chwili przepis z k.p. o przechodzeniu trzeciej umowy na czas okreslony w umowę na czas nieokreslony jest zawieszony, ale w chwili zawierania umowy obowiązywał. Ale przeciez była zatrudniana na podstawie zgody KO...? Nie chcemy jej dalej zatrudniać - brak kwalifikacji i na podstawie jej dotychczasowego postepowania można się spodziewac, że dalej ich nie uzupełni. Co możemy zrobic? Czy po prosu się nie bać, gdyż umowa i tak wygasa 31 sierpnia? A co z urlopem? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krysia zapomniała hasła, a Marka nie ma- wklejam więc jej pytanie z nadzieją, że jak zwykle pomożecie
ewa13-08-2003 13:53:46   [#02]

nie bać się :) 
dać świadectwo pracy i ekwiwalent za urlop zgodnie z KN - ona jest nauczycielem nie ważne na jakiej umowie, prawo do urlopu ma

pozdrawiam

AnJa13-08-2003 21:42:06   [#03]

Oj !

Asiu ! Kochanienka!

A gdyby Ty  napisała tak,  zwyczajnie, w punktach, o co się Ciebie rozchodzi!!!. Bo  tak na oko to Ty nurmalnie d...dała - albo dać musiała.:-) Bo kto Cię kazał  prosić K.O o kolejne zgody na zatrudnienie?Pytania kolejne:Dlaczego  do celów płacowych traktowana jako n-l kontraktowy.? winno: stażysta .Skąd wiesz: Kuratorium nie wyrazi zgody na kolejne zatrudnienie.

WARIANTY :-):

1.ASIA: Ty! Się zapytowywasz:"Czi się bać?"!Ja Cię odpowiadywam: "Ty się, bój!" Ale ja Ciebie doradzywuję: "Ty się zapytowywuj,Ty słuchaj  ekspertów!"

2.ASIA: Ty! Się zapytowywasz! "Czi się bać?"!Ja Cię odpowiadywam: "Ty się,nie bój!" Ale ja Ciebie doradzywuję: "Ty się zapytowywuj,Ty słuchaj  ekspertów!".

EXPERT:za Ewa:nie bać się :) 
dać świadectwo pracy i ekwiwalent za urlop.

Adaa13-08-2003 22:06:29   [#04]

:-))

Asiu, kochanieńka czy Ty się nie dziwujesz?

Nie zapytowywujesz a otrzymujesz:-)))))

i Tyś d...dała????

matko, matko:-))

................................

co do ekwiwalentu to bym dyskutowała, bo istnieje mozliwość urlopowania

AnJa13-08-2003 22:46:15   [#05]

Przepraszam

Nie chciałem nikogo obrazić, ani tym bardziej  urazić! - zwłaszcza ASI i zasiedziałych użytkowników tego Forum-  z  którego korzystania bardzo mi zależy!! To, co w ciągu paru wejść wklepałem, to moja najlepsza wiedza tycząca  rozwiazań kadrowych i innych w oświacie. Za dziwaczne poczucie humoru - tym bardziej przepraszam. Nie chcąc ryzykować  zakazu pisania- na który być może zasłużyłem - daję sobie na dłuższe wstrzymanie.

Do zobaczenia i poznania się

Adaa13-08-2003 22:54:25   [#06]

czegoś nie rozumiem

Zakaz pisania na forum?

Chyba nie ma czegoś takiego:-)

Czas obalić ten mit.

Konto zapomniane14-08-2003 09:06:44   [#07]

wracam:-)))

Dzieki Aado!

Wracam do pisania -na forum - od września.

Wszystkim piszącym do mnie maile podaję nowy adres:

instytut@plusnet.pl

Ten na liscie członków OSKKO już nie aktualny!

Marku, dokonaj zmiany w rejestrze członków, by nie dezinformowała. Usuń też z niej ten nieaktualny adres  mailowy dla benedu gda.

Pozdrawiam - dosć banicji

Benek

beera14-08-2003 09:41:18   [#08]

matko

Andrzeju- ten teks, ktory wkleiłam nie był moim pytaniem, a pytaniem Krysi:-)

Ona zapomniała swojego hasla i poprosiła mnie o wklejenie za nią tego pytania.

Więc pytanie nie bylo moje, ale i tak dziękuję za odpowiedź :-)))

Co do mojego progu wrażliwosci na dowcipy- zapewniam wszystkich, że wbrew pozoru nie mam go umieszczonego bardzo nisko i JESTEM dość żartobliwie  nastawianą do życia osobą, niewiarków odsyłam do naszych ryzykownych dość wątków na eduseeku, gdzie posty skrzyły się nietuzinkowym humorem-  pozdrawiam uczestników tych pogaduszek, janusza, marków, gabę, anię i wielu, wielu inych.

Więc spoko z tym, do cholery!!!!!

Rozmowy na forum powinny choć trochę byc podobne do tych prawdziwych, ktore toczą się realnie, a więc nie może zabraknąć i tu kłótni, żartobliwych , bądź nie zaczepek, zgryźliwych uwag, i tego typu spraw :-)

\Moim zdaniem, wbrew pozorm nie zaburzają one komunikacji, a raczej czynią ją bardziej interesującą.

Sprzeciwiam się tylko zawsze braku szacunku do rozmówcy- takie tam moje dziwactwo.

Więc andrzejku, rozpakowuj tę walizkę, bo oberwiesz!!!;-))

........

Co zaś do zabrania prawa do pisania na forum.

Od kilku lat jestem tu. W ciągu tych lat zabrano prawo do pisania dwóm zaledwie osobom- ktoś powie, że to i tak za dużo :-). Moim zdaniem jednak, nie jest to liczba, ktora miałaby świadczyć, iż za każde odchylenie od "słusznej" linii ucinamy łeb!!!

fredi14-08-2003 11:59:14   [#09]

Nie przeżywaj. Wróciłeś . Witamy!

OSSKO cię przyjęło. to słuszna decyzja.

Adaa17-08-2003 18:59:56   [#10]

w sprawie podziękowania B.W

sugerują one,ze przyłozyłam łapkę do powrotu

nic z tych rzeczy,  jestem wierna swoim słowom

hm...nie mam dalej  tzw. zdolnosci honorowej  według Kodeksu honorowego Boziewicza... kurcze:-))))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]