Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Pytanie od Krysi- PILNE |
|
beera | 13-08-2003 12:01:57 [#01] |
---|
Błagam o pomoc! W mojej szkole jest zatrudniona osoba bez kwalifikacji (trzeci rok studiów - brak licencjatu) na stanowisku n-la j. niemieckiego. Kolejne umowy (od 1 wrzesnia 2000 r.) były zawierane na 1 rok szkolny - za zgoda KO. Ostatnia umowa była trzecia z kolei. N-lka ta była zatrudniona na podstawie kodeksu pracy - brak kwalifikacji, a do celów płacowych traktowana jako n-l kontraktowy. W bieżącym roku szkolnym miała uzupełnic kwalifikacje (na trzecim roku studiów jest od 2001 r.). Termin obrony pracy licencjaskiej miała wyznaczony na 3 czerwca 2003 ( chyba juz kolejny raz?). Jednakże 2 czerwca urodziła dziecko, przedtem była na zwolenieniu lekarskim ( stycznia 2003 r.) Jak mozna wywnioskowac - nie obroniła sie - nadal jest bez kwalifikacji. Kuratorium nie wyrazi zgody na kolejne zatrudnienie. Umowa kończy jej sie 31 sierpnia. Do 21 wrzesnia ma urlop macierzyński ale od 1 wrzesnia będzie on juz płatny przez ZUS, gdyz umowa wygasa. Co z urlopem wypoczynkowym? Nie wykorzystała, bo przecież zwolnienie, macierzyński... Jest zatrudniona na podfstawie k.p. więc jaki wymiar urlopu - 20 dni wg k.p. czy 8 tygodni wg KN? Poza tym dała sygnał, że będzie się odwoływac, gdyż ostatnia umowa była trzecią z kolei. Czy ma rację? W tej chwili przepis z k.p. o przechodzeniu trzeciej umowy na czas okreslony w umowę na czas nieokreslony jest zawieszony, ale w chwili zawierania umowy obowiązywał. Ale przeciez była zatrudniana na podstawie zgody KO...? Nie chcemy jej dalej zatrudniać - brak kwalifikacji i na podstawie jej dotychczasowego postepowania można się spodziewac, że dalej ich nie uzupełni. Co możemy zrobic? Czy po prosu się nie bać, gdyż umowa i tak wygasa 31 sierpnia? A co z urlopem? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krysia zapomniała hasła, a Marka nie ma- wklejam więc jej pytanie z nadzieją, że jak zwykle pomożecie |
ewa | 13-08-2003 13:53:46 [#02] |
---|
nie bać się :) dać świadectwo pracy i ekwiwalent za urlop zgodnie z KN - ona jest nauczycielem nie ważne na jakiej umowie, prawo do urlopu ma pozdrawiam |
AnJa | 13-08-2003 21:42:06 [#03] |
---|
Oj ! Asiu ! Kochanienka! A gdyby Ty napisała tak, zwyczajnie, w punktach, o co się Ciebie rozchodzi!!!. Bo tak na oko to Ty nurmalnie d...dała - albo dać musiała.:-) Bo kto Cię kazał prosić K.O o kolejne zgody na zatrudnienie?Pytania kolejne:Dlaczego do celów płacowych traktowana jako n-l kontraktowy.? winno: stażysta .Skąd wiesz: Kuratorium nie wyrazi zgody na kolejne zatrudnienie. WARIANTY :-): 1.ASIA: Ty! Się zapytowywasz:"Czi się bać?"!Ja Cię odpowiadywam: "Ty się, bój!" Ale ja Ciebie doradzywuję: "Ty się zapytowywuj,Ty słuchaj ekspertów!" 2.ASIA: Ty! Się zapytowywasz! "Czi się bać?"!Ja Cię odpowiadywam: "Ty się,nie bój!" Ale ja Ciebie doradzywuję: "Ty się zapytowywuj,Ty słuchaj ekspertów!". EXPERT:za Ewa:nie bać się :) dać świadectwo pracy i ekwiwalent za urlop. |
Adaa | 13-08-2003 22:06:29 [#04] |
---|
:-)) Asiu, kochanieńka czy Ty się nie dziwujesz? Nie zapytowywujesz a otrzymujesz:-))))) i Tyś d...dała???? matko, matko:-)) ................................ co do ekwiwalentu to bym dyskutowała, bo istnieje mozliwość urlopowania |
AnJa | 13-08-2003 22:46:15 [#05] |
---|
Przepraszam Nie chciałem nikogo obrazić, ani tym bardziej urazić! - zwłaszcza ASI i zasiedziałych użytkowników tego Forum- z którego korzystania bardzo mi zależy!! To, co w ciągu paru wejść wklepałem, to moja najlepsza wiedza tycząca rozwiazań kadrowych i innych w oświacie. Za dziwaczne poczucie humoru - tym bardziej przepraszam. Nie chcąc ryzykować zakazu pisania- na który być może zasłużyłem - daję sobie na dłuższe wstrzymanie. Do zobaczenia i poznania się |
Adaa | 13-08-2003 22:54:25 [#06] |
---|
czegoś nie rozumiem Zakaz pisania na forum? Chyba nie ma czegoś takiego:-) Czas obalić ten mit. |
Konto zapomniane | 14-08-2003 09:06:44 [#07] |
---|
wracam:-))) Dzieki Aado! Wracam do pisania -na forum - od września. Wszystkim piszącym do mnie maile podaję nowy adres: instytut@plusnet.pl Ten na liscie członków OSKKO już nie aktualny! Marku, dokonaj zmiany w rejestrze członków, by nie dezinformowała. Usuń też z niej ten nieaktualny adres mailowy dla benedu gda. Pozdrawiam - dosć banicji Benek |
beera | 14-08-2003 09:41:18 [#08] |
---|
matko Andrzeju- ten teks, ktory wkleiłam nie był moim pytaniem, a pytaniem Krysi:-) Ona zapomniała swojego hasla i poprosiła mnie o wklejenie za nią tego pytania. Więc pytanie nie bylo moje, ale i tak dziękuję za odpowiedź :-))) Co do mojego progu wrażliwosci na dowcipy- zapewniam wszystkich, że wbrew pozoru nie mam go umieszczonego bardzo nisko i JESTEM dość żartobliwie nastawianą do życia osobą, niewiarków odsyłam do naszych ryzykownych dość wątków na eduseeku, gdzie posty skrzyły się nietuzinkowym humorem- pozdrawiam uczestników tych pogaduszek, janusza, marków, gabę, anię i wielu, wielu inych. Więc spoko z tym, do cholery!!!!! Rozmowy na forum powinny choć trochę byc podobne do tych prawdziwych, ktore toczą się realnie, a więc nie może zabraknąć i tu kłótni, żartobliwych , bądź nie zaczepek, zgryźliwych uwag, i tego typu spraw :-) \Moim zdaniem, wbrew pozorm nie zaburzają one komunikacji, a raczej czynią ją bardziej interesującą. Sprzeciwiam się tylko zawsze braku szacunku do rozmówcy- takie tam moje dziwactwo. Więc andrzejku, rozpakowuj tę walizkę, bo oberwiesz!!!;-)) ........ Co zaś do zabrania prawa do pisania na forum. Od kilku lat jestem tu. W ciągu tych lat zabrano prawo do pisania dwóm zaledwie osobom- ktoś powie, że to i tak za dużo :-). Moim zdaniem jednak, nie jest to liczba, ktora miałaby świadczyć, iż za każde odchylenie od "słusznej" linii ucinamy łeb!!! |
fredi | 14-08-2003 11:59:14 [#09] |
---|
Nie przeżywaj. Wróciłeś . Witamy! OSSKO cię przyjęło. to słuszna decyzja. |
Adaa | 17-08-2003 18:59:56 [#10] |
---|
w sprawie podziękowania B.W sugerują one,ze przyłozyłam łapkę do powrotu nic z tych rzeczy, jestem wierna swoim słowom hm...nie mam dalej tzw. zdolnosci honorowej według Kodeksu honorowego Boziewicza... kurcze:-)))) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|