Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Druki szkolne (odchudzone) |
Gaba | 03-08-2003 17:34:38 [#01] |
---|
robiłam wielkie porządki wakacyjne w dziennikach i w arkuszach i... jako nauczycielka pamiętam, że nie ma w nich wielu potrzebnych rubryk, rubryczek jakoś zawsze dopisywanych, dorabianych.
Krótko mówiąc, uważam, że mozna by trochę wołynąć na kształt czegoś takiego jak dziennik oraz arkuszy (te są dla mnie jakieś takie...).
W związku z czym, pytam się -
- czy klasy I gimnazjum dostana nowe arkusze z wydrukowanymi przedmiotami?
- czy naprawdę nie da sie pozbyć tej koszmarnej wewnętrznej strony numerowanej jako stronę 2-3 (rubryk na klasy jest wtedy aż 5 dla gimnazjum),
arkusze dla gimnazjum puchną do rozmiarów nieobotycznych i niepotrzebnych,
takich delikwentów pięciolatków w G jest stosunkowo mało, można by zrobić arkusz na trzy lata, ile to papieru się zaoszczędzi, dodając w rozporządzeniu, ze dla tych, co mają wydłużony etap zakłada się wg potrzeb strone dodatkową...
- marzy mi się by ktoś zauważał realne potrzeby szkoły |
Elusia | 03-08-2003 19:05:34 [#02] |
---|
Gabo już to kiedyś pisałam, ale wiesz jak jest z arkuszami w sp? Są 4 strony na ocenę opisową - a przecież nie wolno (?) zostawiać tych dzieci na drugi rok, a właściwie procedura umożliwoająca jest tak paskudna i żmudna, że... Za to dla klas 4-6 są tylko 3 strony. |
Gaba | 04-08-2003 03:43:38 [#03] |
---|
no tak, ale 4 strony do gimnazjum starczą, po kiego grzybka wkładka, ktora tylko bruździ (dostaje przez nia gęsiej skrórki, bo jeden zauważa, ze tam jest numer 3-4), inny jak zwykle nic nie zauważa i te szczere odzywki - a czy to nie wszystko jedno.
więc proszę - i trak podstawówka musi dla spadkowiczów dodawac stronę, natomiast nagminnie jest ona wpychana do gimnazjum. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|