Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
współczuję dyrektorom |
Majka | 08-07-2003 13:54:00 [#01] |
---|
W miejscowej gazecie opublikowano dzisiaj oświadczenia majątkowe dyrektorów instytucji podległych staroście . Tytuł: Kasa dyrektorów. Dotyczy głównie oświaty. miejsca pracy, ma "w sejfie", mieszkanie, dom, grunty, akcje, udziały, samochód, długi.... Wszystko ze szczegółami: ile euro, ile w złotówkach, ile dolarów.... Pod sklepikiem z gazetami tłumek komentujących ; nie będę przytaczać, słuchać hadko :-( Ciekawe, czy policja będzie w szczególny sposób traktować włamania do dyrektorskich mieszkań? |
Janusz z W | 08-07-2003 15:35:08 [#03] |
---|
A dobrze im tak! Teraz będzie widać jak na dłoni, że to nie koledzy kolegów z wiadomej partii rządzącej, ale krwiopijcy dyrektorzy obłowili się na swoich lukratywnych posadkach. ;-))) |
Marek Pleśniar | 08-07-2003 17:11:19 [#04] |
---|
no:-) może wyjaśnię tylko swoje Paskudztwem jest nie tyle może zbieranie oświadczeń co publikowanie w jakichś piśmidłach - by sobie ludzie mogli powydziwiać co Kowalski ma w garażu albo na koncie. Nie odnosze wrażenia by po to istniały owe oświadczenia (pomijając fakt, że nie jest pewne czy dyrektorzy szkół muszą je składać) - zwłaszcza że częstokroć głowna część majątku nie pochodzi ze szkolnictwa lecz z wżenienia się w zdrową - nieoświatową - część społeczeństwa;-) |
Zola | 08-07-2003 17:27:59 [#05] |
---|
jest to paskudztwo nasze też opublikowali w necie na stronie miasta i w BIP-ie mąż chce się ze mną rozwieść,żeby o jego majątku nikt nie czytał ;-)) ja żałuje ,że mojego bezcennego roweru nie mogłam wpisać, bo za mało kosztował ;-)) zaczynam sie bac złodziei, tym bardziej,że cos tam zarabiam (poza szkoła tez) a nie mam samochodu, mieszkania, nieruchomości i innego majątku trwałego, a co bedzie, jak ktoś pomysli,ze mam to w pończosze, albo pod pościelą, a ja bogu ducha winna topię prawie wszystko w pomocach naukowych i w tym co mam najcenniejsze ,czyli synach, szczególnie tym poborcy podatkowym , co studiuje i tu już nie jest mi do śmiechu :-((( |
Wojciech Tański | 08-07-2003 17:58:05 [#06] |
---|
A ja mam fajnie... ;-) Strona Urzędu Miasta. Aktualności - ostatnia z 9 maja 2003 r. Oświata - ostatnia aktualizacja 1 sierpnia 2001 r. Mogę spokojnie jechać na wakacje i nie bać się o okradzenie chałupy. Jednak z przezorności 5 letniego Poloneza biorę za sobą. ;-))) Bardziej boję się, że jak już mój majątek opubkikują, to nie będę mógł sie pokazać w porządnym towarzystwie, jako niedorajda życiowy i totalna fajtłapa. |
Marek z Rzeszowa | 11-07-2003 17:04:42 [#08] |
---|
Znalazłem się w swoim Bipie. Próbuję oprzeć się chęci zerknięcia do oświadczeń kolegów z innych szkół. Ciekawe jak długo wytrzymam... Marek |
Zola | 12-07-2003 12:31:58 [#09] |
---|
juz jestem skłonna zrozumiec ,że ktos chce ode mnie oświadczenie majątkowe, choć jest to uwłaczające pewnie ,mogłabym to olac , nie składac oświadczenia , zrezygnowac z funkcji, no ale nie bardzo mogę dlaczego to dłuższa historia na inny post no nie moge i już i dlatego pogodziłam sie ze skałdaniem oswiadczenia ale publikacją to już świństwo, my sie zastanawiamy, czy podpis pod praca dziecka nie jest naruszeniem ustawy o ochronie danych osobowych, a tu sie szasta moim nazwiskie i brakiem majątku i co z ta ochroną, nie pamiętam ale ta publikacja jest chyba w ustawie, czy to jest zgodne z konstytucja, krew mnie zalewa, nie zerkam na innych ,mam to w nosie,nawet jak czytam oswiadczenia nauczycieli ubiegających sie o świadczenia socjalne to pamietam to bardzo krótko i nie upubliczniam, spokojnie Marku, Ty nie poczytasz ale wielu poczyta i skomentuje |
janzg | 12-07-2003 12:54:11 [#10] |
---|
A niech tam.....w kotekście afer, aferek i informacji prasowych o dochodach synka premiera Leszka.......
-----------------------------------------
od kiedy umieszczą mnie w bipie, wszyscy się dowiedzą, jakim ciężkim trzeba było być frajerem pracując tylko w publicznej szkole przez 33 lata. |
Majka | 12-07-2003 13:06:56 [#11] |
---|
BIP to "czytadło" dla elity ;) Paskudne jest to, kiedy informacje zamieszcza miejscowy szmatławiec. Dla większości jego czytelników syn premiera to ufo takie samo jak syn prezydenta Marsa... ale miejscowy dyrektor i stan jego konta to gratka nie byle jaka. Nawet jeśli ten stan jest porażająco marny w porównaniu z abstrakcyjnymi kwotami afer "państwowych". Zgadzam się z Zolą: przy obecnej paranoi z utajnianiem danych osobowych (już nawet przy wywieszaniu wyników matur pisemnych na szkolnym korytarzu uczniowie proszą o kody), publikacja wszystkich danych dyrektorów szkół jest niemiła. Adresu zamieszkania podawać przecież nie trzeba - każdy wie, gdzie mieszka dyrcio... |
Zola | 12-07-2003 23:49:33 [#12] |
---|
Majka :-))) masz rację Majka :-)))) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|