Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
dobre pytanie dla kontraktowego |
violka | 24-06-2003 21:25:13 [#01] |
---|
wzorem Gaby, proponuję rundkę pytań dla kontraktowego o co pyta organ ? o co powinien zapytać dyr ? |
Grażyna | 24-06-2003 22:10:40 [#02] |
---|
kto wchodzi w skład komisji egzaminacyjnych na poszczególste stopnie awansu zawodowego formy zatrudnienia nauczyciela kiedy można zwolnić nauczyciela to w taki skrócie myślowym. |
Marcin W | 24-06-2003 22:31:11 [#03] |
---|
dyrektor zapyta o mierzenie jakości pracy szkoły ....... tak mam podobno umówione :) |
Koralik | 26-06-2003 22:32:27 [#04] |
---|
nie moje Znalazłam kiedyś w internecie. Przepraszam autora za brak jego danych. .
- Jaką wiedzę i umiejętności z WDN zastosował pan/i w swojej pracy?
- W jaki sposób dowiaduje się pan/i o osiągnięciach uczniów zgodnie ze standardami osiągnięć uczniów ?
- Jaką rolę spełnia ewaluacja w pana/i rozwoju zawodowym. i uczniów ? Jakie elementy środowiska lokalnego uwzględnił pan/i w realizacji programu wychowawczego klasy lub szkoły ?
- Proszę omówić jeden przykład.(Elementy: bezrobocie, patologie, dorobek kulturalny, tradycja, mała ojczyzna).
- W jakich programach z zakresu profilaktyki w szkole i dlaczego pan/i uczestniczy ?
- Czy były takie zadania ogólnoszkolne, które spowodowały wzrost pana/i zaangażowania? Jeżeli tak to z jakim skutkiem ?
- Proszę wykazać znaczenie praktycznej umiejętności zastosowania technologii komputerowej i informacyjnej w pracy własnej oraz na rzecz uczniów.
- Czy i w jaki sposób uczeń może poprawić uzyskaną na I semestr ocenę niedostateczną ?
- Kiedy uczeń ma prawo do egzaminu klasyfikacyjnego w pana/i szkole ?
- Proszę wymienić podstawowe dokumenty potrzebne w pracy nauczyciela przedmiotu, wychowawcy, pracownika:
(podstawy programowe - sylabus program wychowawczy szkoły, KN )
- Jak wykorzystałby pan/i wiedzę psychologiczną, pedagogiczną i dydaktyczną do rozwiązania następującego problemu:
- uczeń jest szantażowany przez kolegę,
- uczeń jest bity w domu,
- klasa nie jest zintegrowana ,
- klasa o niskim poziomie motywacji do uczenia się,
- klasa z przywódcami grup nieformalnych.
POZDRAWIAM. |
Marcin W | 27-06-2003 18:06:05 [#05] |
---|
bardzo dziekuje bardzo dziekuje za te przyklady......a moze juz byl taki wątek .....chetnie bym skorzystal...... pomozcie prosze.....z gory dziekuje |
joanka | 27-06-2003 22:47:08 [#06] |
---|
na wesoło Ja też kiedys znalazłam w Internecie pytanie na egzamin: Kto jest twoim faworytem i dlaczego Lenin? Pozdrawiam |
Basik | 30-06-2003 13:02:59 [#07] |
---|
To podobnie jak mój wspaniały kolega, który kiedyś zapytał mnie: Basiu, kto jest twoim największym idolem i dlaczego ja? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|