Forum OSKKO - wątek
Basik | 13-06-2003 11:20:31 [#01] |
---|
nadgorliwi nauczyciele wykreskowali w arkuszach ocen rubryki na nazwy przedmiotów. teraz trzeba tam dopisać myzykę i plastykę, jesli wczesniej była sztuka. I co? Tę sztukę zostawiamy, a miejsce na wpis oceny wykreskowujemy, a nowe nazwy wpisujemy na kreskach. Bo jak inaczej? |
beera | 13-06-2003 11:25:04 [#02] |
---|
u mnie też ja anulowałam zapisy ( na czerwono i takie tam) i wpisaliśmy nazwy przedmiotow w kolejnej przeznaczonej na to rubryce- czyli zmarnowaliśmy dwie kolumny- jedną na nazwy przedmiotów - bo błędy i drugą na oceny. |
grajko | 13-06-2003 13:26:31 [#03] |
---|
paranoja Mam to samo. Co powiecie na MENiSk - wklęsły. Pani Minister tańczy. Czy musi odejść? |
fredi | 13-06-2003 21:51:42 [#04] |
---|
co sadzicie o arkuszach do zsz. Nie pamietam w tej chwili symbolu. kilka stron rozlatującego się papieru. Dane tylko na jednej częsci. Jak się rozsyoią to już nikt tego nie ułozy. |
marekci | 15-06-2003 20:27:01 [#05] |
---|
JA ZARZĄDZIŁEM BY BYŁ TAKI SAM ZAPIS JAK NA ŚWIADECTWIE - CZYLI W KLAMERKĘ |
Grażyna | 15-06-2003 22:34:01 [#06] |
---|
a czy pamiętacie taki zapis jakoby w klasach I-III możnabyło załączać do arkuszy ocen kserokopie oceny opisowej? Coś mi świta, ale nie wiem, gdzie to czytałam. |
Iwona2 | 15-06-2003 22:45:43 [#07] |
---|
Dobrze ci swita. Podpierałam się tym zapisem zeby nie przepisywać ręcznie ocen do arkusza. Mój dyrcio nie zaprzyjaźnił się jeszcze z komputerami :-((((( __________________
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ I SPORTU
z dnia 19 lutego 2002 r.
w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentac ji
(Dz. U. Nr 23, poz. 225)
obowiązuje od dnia 1 września 2002 r.
§ 12.
1. Szkoła prowadzi dla każdego ucznia przez okres jego nauki w danej szkole arkusz ocen ucznia. Wzór arkusza ocen ucznia określają odrębne przepisy.
2. Wpisów w arkuszu ocen ucznia dokonuje się na podstawie danych zawartych w księdze uczniów, dzienniku lekcyjnym, protokołach egzaminów klasyfikacyjnych i poprawkowych, protokołach zebrań rady pedagogicznej i informacji o wyniku sprawdzianu przeprowadzonego w ostatnim roku nauki w szkole podstawowej i egzaminu przeprowadzonego w ostatnim roku nauki w gimnazjum bądź o zwolnieniu odpowiednio ze sprawdzianu lub egzaminu przez dyrektora okręgowej komisji egzaminacyjnej. Nauczyciel wypełniający arkusz ocen ucznia potwierdza podpisem zgodność wpisów z dokumentami, na podstawie których ich dokonano.
3. W klasach I-III szkoły podstawowej opisowe oceny końcoworoczne i oceny zachowania sporządzone komputerowo i podpisane przez wychowawcę klasy można załączyć do arkusza ocen ucznia, co jest równoznaczne z wpisem w arkuszu ocen. |
beera | 16-06-2003 10:41:01 [#08] |
---|
yhm.. my dołączamy wydruki do arkuszy. Nie do końca tylko wiem jak to powinno wyglądać w dziennikach i robie po partyzancku- także dołączam komputerowe wydruki,. Jakoś nie mam serca obarczać przepisywaniem dziewczyn |
Grażyna | 16-06-2003 17:26:17 [#09] |
---|
dzięki, też już to dziś znalazłam. A poza tym mam dzienniki z WEsołej Szkoły, a tam nie ma miejsca na ocenę opisową więc moje dziewczyny tego nie robią. Tym bardziej, że dziennik przechowuje się 5 lat, a arkusze ocen są "na zawsze". Takie lekkie u łatwienie pracownikom zycia :)) |
bogna | 16-06-2003 19:10:39 [#10] |
---|
Fredi te nowe arkusze wszystkie są takie rozsypujące się: - dla ZSZ - MENiS - II/166-c/2 - dla technikum - MENiS - II/166-b/2 Najwygodniej byłoby te wkładki powyrzucać - bo i tak w zawodówce zmieści się trzy lata bez tego dodatkowego arkusza w środku, tak samo w technikum. Tylko, że głupio tak wypełniać str. 1, 2 i później od razu 5,6. Może MENiS nam "przypomni" jak i gdzie oznaczyć na stronie wkładanej do środka arkusz, do którego arkusza ta strona należy? |
Ewa z Rz | 17-06-2003 02:57:18 [#11] |
---|
A nie lepiej... robić te arkusze na kompie? Ja tak robię od 1999 roku i jest OK. Nie mam problemu ani z oceną opisową ani z niepotrzebnymi kartkami druków... |
beera | 17-06-2003 08:51:03 [#12] |
---|
Grażyna? Mam rozumieć, że w dziennikach wcale nie masz ocen uczniów? Tak? Ja tu się morduję , a można po prostu nie mieć w nich ocen? |
beera | 17-06-2003 08:53:12 [#13] |
---|
a co z tym zapisem?? 3. W dzienniku lekcyjnym odnotowuje się obecność uczniów na zajęciach edukacyjnych oraz wpisuje się tematy przeprowadzonych zajęć, oceny i zaliczenia uzyskane przez uczniów z poszczególnych zajęć edukacyjnych, oceny zachowania, a także przeprowadzone hospitacje zajęć edukacyjnych. Przeprowadzenie zajęć edukacyjnych nauczyciel potwierdza podpisem. |
beera | 17-06-2003 08:54:32 [#14] |
---|
Cholera- nie wkleiłam jeszcz tego: § 8. Wewnątrzszkolne ocenianie uczniów może być także dokumentowane w innym niż dziennik lekcyjny dokumencie, określonym w statucie szkoły, z tym że ustalone dla ucznia oceny końcoworoczne (semestralne), zaliczenia i ocenę zachowania wpisuje się do dziennika lekcyjnego. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|