Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Oświadczenie majątkowe dyrektora szkoły. |
MaDem | 23-05-2003 22:11:21 [#01] |
---|
Czy dyrektor szkoły jako pracownik samorządowy (Ustawa o Samorządzie Gminnym z dn. 23.11.2002r.), musi składać oświadczenie majątkowe swoje i małżonka, czy też nie ma statusu pracownika samorządowego (Dz. U. z 2001 Nr 142), gdyż jest zatrudniony na podstawie Karty Nauczyciela i jedynie powierzono mu stanowisko. Według interpretacji, ustawa nie nakłada obowiązku składania oświadczenia o swoim stanie majątkowym. Organ prowadzący szkołę domaga się oświadczenia. Kto ma rację???? Kto i kiedy może sprawdzać oświadczenia majątkowe złożone w zamkniętej kopercie? |
ewa | 23-05-2003 23:48:46 [#02] |
---|
to jest tak: statusu pracownika samorządowego nie ma, ale pod ustawę o samorządzie gminnym jako kierownik jednostki organizacyjnej gminy, a nie nauczyciel podlega. Czyli póki co musi. No chyba,że coś się pozmienia :-)) więcej na ten temat http://www.oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=2472#FBK |
HenrykB | 27-05-2003 23:53:06 [#03] |
---|
I musiał informować o pracy małżonka w jednostkach gminnych, i musiał informować o działalności gospodarczej małżonka prowadzonej na terenie gminy. Inaczej jest zwolniony w bardzo brzydkim trybie... |
Zola | 28-05-2003 00:49:16 [#04] |
---|
u nas tak zwolnili dyrektora szpitala |
HenrykB | 28-05-2003 08:20:31 [#05] |
---|
Słyszałem o zwolnieniach dyrektorów szkół, którzy zlekceważyli. A maj się kończy... |
Adaa | 28-05-2003 18:42:11 [#06] |
---|
w majowym numerze DS podana jest interpretacja ich prawnika , z której wynika ze dyrektorzy szkół nie mają obowiązku składania oświadczeń majątkowych oczywiscie trudno powiedziec , czy mozna na tej interpretacji polegać, ciekawym jest jednak fakt,ze teraz kiedy oswiadczenia juz poszły prawnicy odwazniej wypowiadaja się co do koniecznosci ich składania:-) |
ewa | 28-05-2003 18:58:41 [#07] |
---|
no jak Adaa mi to podesłała... ... to jej mailem odpisałam zacytuję go tu trochę, ale nie całkiem, bo ocenzurować ;-) trzeba było :-)) wywód dla mnie mądry tylko, że ten prawnik zapomniał o jednym jest jeszcze ustawa o samorządzie gminnym art.24 h, która na nas nakłada "obowiązek" składania tego oświadczenia. Poza tym zgadzam się z nim nie ma takiego zapisu w ustawie o ograniczeniu prowadzenia działalności i nie jesteśmy pracownikami samorządowymi, ale podobno podlegamy pod ustawę o samorządzie :-(((((((((( i i tyle. Trybunał został jeno chyba :-) |
Adaa | 28-05-2003 19:00:09 [#08] |
---|
no:-) ocenzurowała pięęęknie:-)) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|