Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Jak długo się czeka na odpowiedź ZZ ? |
krystyna | 15-05-2003 19:15:21 [#02] |
---|
znalazłam !!! No to sama sobie odpowiem. Dobrze Ci świtało te 5 dni, a jest o nich w KP: "Art. 38. § 1. O zamiarze wypowiedzenia pracownikowi umowy o pracę zawartej na czas nie określony pracodawca zawiadamia na piśmie reprezentującą pracownika zakładową organizację związkową, podając przyczynę uzasadniającą rozwiązanie umowy. § 2. Jeżeli zakładowa organizacja związkowa uważa, że wypowiedzenie byłoby nieuzasadnione, może w ciągu 5 dni od otrzymania zawiadomienia zgłosić na piśmie pracodawcy umotywowane zastrzeżenia. § 5. Po rozpatrzeniu stanowiska organizacji związkowej, a także w razie niezajęcia przez nią stanowiska w ustalonym terminie, pracodawca podejmuje decyzję w sprawie wypowiedzenia. " |
RomanG | 15-05-2003 19:21:16 [#03] |
---|
:-) > No to sama sobie odpowiem.
Matko! :-))) |
krystyna | 15-05-2003 19:41:53 [#04] |
---|
Romanie ! A co, nie można ??? A tak poważnie, pytanie zadałam będąc jeszcze w pracy, sprawa pilna, bo od poniedziałku nauczycielka idzie na urlop zdrowotny, a tu trzeda zdążyć dać wypowiedzenie !!! W domu myślałam dalej, no i w KP wreszcie znalazłam. A to, co znalazłam wpisałam tutaj tylko dlatego, że:
- może przyda się jeszcze komuś....
- nie czekam bezczynnie, aż coś samo mi ....
Pozdrawiam - krystyna |
RomanG | 16-05-2003 10:45:36 [#05] |
---|
Krysiu :-)) Przecież ja tak niewinnie zakrzyknąłem. Z sympatią :-))
Po prostu fajna sytuacja. Pytanie wisi, wisi, nikt się go nie tyka, w końcu musiałaś odpowiedzieć sama :-)) No i tak wdzięcznie zwracasz się do siebie: dobrze Ci świtało te 5 dni. :-)
Podeszłaś z humorem, a mnie to rozbawiło. Naburmuszona?? ;-) |
krystyna | 16-05-2003 11:44:24 [#06] |
---|
niewinny Romanie ! Ja ??? NIGDY !!! |
Marek Pleśniar | 16-05-2003 12:07:35 [#07] |
---|
:-) tak Romanie - Krystyny w tym forum słyną z porządku w papierach i zaradności. O innych przymiotach zaczepiać nie śmiem (Ty, skubany, za to jak najbardziej;-) |
fredi | 18-05-2003 08:03:42 [#08] |
---|
Krysiu! dostałas odpowiedź , czy jeszcze czekasz? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|