Forum OSKKO - wątek

TEMAT: badania lekarskie
strony: [ 1 ]
Golka2413-05-2003 11:21:14   [#01]
Czy szkoła jest zobligowana do podpisania jednej umowy z firmą "X" o świadczeniu usług medycznych dla zatrudnionych pracowników i respektuje rachunki wystawione tylko przez tą daną firmę, czy też nie trzeba podpisywać takowej umowy i można przyjmować rachunki przynoszone przez pracowników za wykonanie badań od różnych przychodni, czy też laboratoriów medycznych?Jak to jest w waszych szkołach?Z laboratorium medycznym, z którym mamy podpisaną umowę do końca czerwca tego roku, chcemy zakończyć współpracę i nie wiemy co potem?
Elusia13-05-2003 11:28:47   [#02]

U nas

organ prowadzący przeprowdził przetarg na wszystkie placówki. Ale jak ktoś przyniesie od innego ( np. jest w ciąży i badania analityczne robi co miesiąc ) to też płacimy.
Rycho13-05-2003 11:36:07   [#03]

U nas też

w drodze przetargu wyłoniono usługodawcę w tym zakresie.

Wychodzi rzeczywiście taniej. A o racjonalne wydawanie publicznych pieniędzy musimy przecież dbać.

:-))

Ewa z Rz14-05-2003 13:47:52   [#04]

to czy musi czy nie

zależy od liczby zatrudnionych pracowników.

Nie pamietam w tej chwili jaki to limit, bo wiem, że nie muszę i to mi na razie wystarcza :-)

Poza tym robię badania okresowe hurtem w szkole - dla wiejskiej szkoły to dość ważne i nie mam problemu ze zwolnieniami na badania. Koszt też mały, bo 18 wycenia się inaczej niż jedno.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]