Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
kwalifikacje nla p.zawodowych |
|
fredi | 05-05-2003 12:40:35 [#01] |
---|
§ 10.
Kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela praktycznej nauki zawodu w szkołach zasadniczych i średnich zawodowych,a także w zasadniczych szkołach zawodowych, liceach profilowanych , technikach i szkołach policealnych, o których mowa w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a), c), d), f) i g) ustawy, w tym również w szkołach w zakładach poprawczych i schroniskach dla nieletnich, posiada osoba, która:
1) ma kwalifikacje określone w § 2 lub
2) legitymuje się dyplomem ukończenia pedagogicznego studium technicznego, lub
3) posiada świadectwo dojrzałości technikum lub szkoły równorzędnej odpowiedniego kierunku - wraz z potwierdzeniem uzyskania tytułu zawodowego, zgodnego z rodzajem prowadzonych zajęć - i przygotowanie pedagogiczne, a ponadto:
a) ukończyła kurs z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy,
b) ma co najmniej dwuletni staż pracy w zawodzie, którego będzie nauczać lub tytuł robotnika (pracownika) wykwalifikowanego albo
4) posiada tytuł mistrza w zawodzie, którego będzie nauczać i przygotowanie pedagogiczne
Czy w liceach profilowanych jest praktyczna nauka zawodu? |
bogna | 05-05-2003 12:49:55 [#02] |
---|
Fredi 3 x to samo? - nie ma PNZ w lic. profil. A ja potrzebuję twojej pomocy w wątku o czasie pracy młodocianych! |
fredi | 05-05-2003 12:52:52 [#03] |
---|
to po co ten zapis?
Zajrzę. |
bogna | 05-05-2003 12:56:30 [#04] |
---|
Kurka - nie wiem ;-) Znowu coś pochrzanionego? w każdym razie w 4 profilach, do których mam programy - nie ma PNZ. W innych też chyba nie? |
bogna | 05-05-2003 13:14:56 [#05] |
---|
sprawdziłam programy I nie ma PNZ! jest nawet zapis "w liceum profilowanym nie przewiduje się praktyk". |
fredi | 05-05-2003 18:05:33 [#06] |
---|
? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|