Forum OSKKO - wątek
RomanG | 17-04-2003 17:23:52 [#01] |
---|
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ
z dnia 21 stycznia 1997 r.
w sprawie warunków, jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku dla dzieci i młodzieży szkolnej, a także zasad jego organizowania i nadzorowania
§ 11. 1. Placówką wypoczynku kieruje nauczyciel, czynny instruktor harcerski
od stopnia podharcmistrza włącznie lub inna osoba, posiadająca co najmniej
trzyletni staż pracy opiekuńczo - wychowawczej lub dydaktyczno -
wychowawczej, spełniająca warunki określone w § 12 ust. 2.(...)
....................................................
Jak liczyć ten staż? Czy musi to być ciągłe zatrudnienie na etacie? |
Leszek | 17-04-2003 22:15:05 [#02] |
---|
Niewątpliwie staż liczymy wg zawartego stosunku pracy. Pozdrawiam |
benedu gda | 18-04-2003 13:30:57 [#03] |
---|
Romku, Ten trzyletni staż dotyczy tylko innej (niż nauczyciel lub instruktor harcerski) osoby. A praca ma być opiekuńczo-wychowawcza lub dydaktyczno-wychowawcza - bez określenia jej wymiaru (np. miesięcznego, tygodniowego, dziennego), może też być społeczna (jak to się teraz mówi i pisze - wolontariacka lub wolontarystyczna). Zatem chwytaj byka za rogi i na pewno sobie poradzisz z problemem (odwrotnie jak autor tego przepisu). Zgodnie z 11 tezą, zamiast interpretować wolę zmienić. Czyli... do Aleksandra |
RomanG | 18-04-2003 16:34:20 [#04] |
---|
Wot zagwozdka To całkiem zgłupiałem :-))
A żeby było ciekawiej, to ode mnie osobiście nikt nigdy nie wymagał dokumentowania owego stażu. |
benedu gda | 18-04-2003 17:25:44 [#05] |
---|
Tak na poważnie. Zadbaj o najlepszego kierownika - czasami i te trzy lata to może być za mało. Poznałem różne sytuacje - i na koloniach czy obozach, a także nadzorując ich organizację (choć tylko od strony administracyjnej i właśnie formalno-organizacyjnej). Najważniejsze jest bezpieczeństwo uczestników kolonii i tu nie ma co ryzykować, że formalnie jest się w zgodzie z przepisem, a gdy coś się wydarzy - gryzie sumienie. A od Ciebie nikt nie wymagał - boś przecie "ciało pedagogiczne":-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|