Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Jak to jest z refundacją ? |
SławekL | 15-04-2003 09:56:08 [#01] |
---|
NAUCZYCIELE UBIEGAJĄCYCH SIĘ O REFUNDACJĘ KOSZTÓW PONIESIONYCH NA KSZTAŁCENIE I DOSKONALENIE ZAWODOWE "Uprzejmie informuję , iż środki finansowe związane z doskonaleniem nauczycieli zagwarantowane w tegorocznym budżecie, w całości znajdują sie w dyspozycji Miasta Stołecznego Warszawy. Zgodnie z informacja otrzymaną z Biura Edukacji, dotychczas nie wypracowano nowych zasad określających tok postępowania w kwestii refundacji kosztów kształcenia i doskonalenia nauczycieli pracujących w szkołach i przedszkolach na terenie miasta stołecznego......." Co ma zrobić nuczyciel, który otrzymał takie pismo, a sytuacja ma miejsce po zreformowaniu ustroju Miasta Stołecznego ? Do kogo teraz wystąpić o dofinansowanie dokształcania? SławekL |
Ewa z Rz | 15-04-2003 12:08:52 [#02] |
---|
nauczyciel do dyrka A dyrektor do organu... Tak to wynika z przepisów prawa, na straży których stoi, w stosunku do organu prowadzącego, wojewoda (kurator). |
fredi | 17-04-2003 20:50:59 [#03] |
---|
do tego na kogo głosował?????????? |
Gaba | 18-04-2003 06:02:04 [#04] |
---|
co może dyrektor... odezwę się w tym wątku: na dużym zebraniu dyrektorów oświadczono dyrektorom, że nie będą dawać refundacji nauczycielom, tylko będzie komisja przy gminie. Na ostre słowa krytyki, że łamią prawo, które właśnie tak mówi, że to dyrektor placówki ma przydzielać dofinansowanie - odpowiedziano, ze gmina uważa, że tak będzie lepiej, bo środków jest mało. :) |
beera | 18-04-2003 08:17:35 [#05] |
---|
no tak.. przeczytałam ten watek i watek o podwyżkach... mam wrażenie, że niefajnie byc dyrkiem. Dyrek ma do wyboru albo kopac się z koniem albo machnąć ręką... |
fredi | 18-04-2003 19:02:00 [#06] |
---|
DO Asi nie wiem "kąpać" czy "kopać". A ja chciałbym wiedzieć co robić. |
beera | 18-04-2003 20:21:55 [#07] |
---|
Fredi... tak naprawde to nie zalecam ani jednego, ani drugiego :-))) kopanie się z koniem ma to niebezpieczeństwo, że on Cie kopnie mocniej, natomiast kąpanie..no cóż..niby w wodzie nie kopnie, ale zeby coś z tego przyjemnego mialo wyniknąć, to tez nie sądzę ;-))) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|