Forum OSKKO - wątek

TEMAT: zaświadczyć prawdę dla Urzędu Skarbowego
strony: [ 1 ]
joszka13-04-2003 22:07:05   [#01]

Nauczyciel poprosił o wydanie zaświadczenia dla US z którego ma wynikać , ze komputer jest potrzebny w codziennej jego znojnej pracy - teraz wiem ,że ma komputer bo...

Ale do rzeczy -robiliście coś takiego? Trzeba się na coś powołać? 

A może jest gdzieś wzór takiego zaświadczenia ( znormalizowana pitologia)?

Ewa z Rz13-04-2003 22:18:55   [#02]

???

Przecież to jest oczywiste!

US domaga sie takiego zaświadczenia?! Przeciez komputer jest wymieniony jako środek dydaktyczny w rozp. MEN

Adaa13-04-2003 22:31:22   [#03]

nie ma obowiazku udowadaniania przez podatnika słuszności odliczenia

jesli jest pewien zgodności swoich działań z istniejacym prawem nic nie musi

jezeli US ma watpliwości to jego zadaniem jest to sprawdzić i udowodnic podatnikowi naduzycie

Marek Pleśniar13-04-2003 22:54:27   [#04]

czego to ludzie nie wymyślą:-)

jesli tego nauczyciela US o coś nie oskarża i tylko o złozenie normalego zeznania podatkowego chodzi - nie poświadczałbym
BożenaB14-04-2003 07:59:37   [#05]
Kilka lat temu miałam kontrolę mojego zeznania podatkowego. Musiałam iść do US z wszystkimi rachunkami itd.. Zażądano zaświadczenia ze szkoły o używaniu komp w pracy. Prawo do odliczeń z tytułu zakupu komp nie przysługuje każdemu.
Myślę, że powinna była US wystarczyć  informacja, że jestem n-lem ale nie wystarczyła ...
Elusia14-04-2003 15:25:37   [#06]
U mnie także parę lat temu była taka sytuacja. Nauczyciel prosił o zaświadczenie. Wystawiłam A co mi szkodzi. Tak na marginesie był to informatyk...
Janusz z W14-04-2003 16:45:24   [#07]

A tak swoją drogą...

Nie mogę się nadziwić, że w Waszych szkołach wszyscy nauczyciele nie mają nieograniczonego dostępu do komputerów, Internetu itp. Jak chcecie wchodzić do Europy? :-)))

Urzędnicy US naprawdę potrafią wiele uczynić, by przekonać nieurzędniczą część społeczeństwa, że są jemu (społeczeństwu ;-) niezbędni.

Adaa14-04-2003 17:03:56   [#08]

analogicznie;-)

wypadałoby na wszelki wypadek sfotografować mieszkanie przed i po remoncie:-)))

bo jak US chce papierek i dają, to US chce:-)))

zastanawiam się nad plombą w zębie , przcież i tu ulga:-)

Janusz z W14-04-2003 17:17:28   [#09]

Adoo!

Ulga może być dla Ciebie, ponieważ przestanie Ci przeszkadzać ubytek w zębie. Możesz chodzić do dentysty bez żadnych ograniczeń, wszak ulga podatkowa z tego tytułu nie wchodzi już w rachubę. ;-)
Adaa14-04-2003 17:37:42   [#10]

no tak :-)))

zgubił mnie brak doswiadczenia:-)))))))

co za ulga...;-)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]