Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
zaświadczyć prawdę dla Urzędu Skarbowego |
joszka | 13-04-2003 22:07:05 [#01] |
---|
Nauczyciel poprosił o wydanie zaświadczenia dla US z którego ma wynikać , ze komputer jest potrzebny w codziennej jego znojnej pracy - teraz wiem ,że ma komputer bo... Ale do rzeczy -robiliście coś takiego? Trzeba się na coś powołać? A może jest gdzieś wzór takiego zaświadczenia ( znormalizowana pitologia)? |
Ewa z Rz | 13-04-2003 22:18:55 [#02] |
---|
??? Przecież to jest oczywiste! US domaga sie takiego zaświadczenia?! Przeciez komputer jest wymieniony jako środek dydaktyczny w rozp. MEN |
Adaa | 13-04-2003 22:31:22 [#03] |
---|
nie ma obowiazku udowadaniania przez podatnika słuszności odliczenia jesli jest pewien zgodności swoich działań z istniejacym prawem nic nie musi jezeli US ma watpliwości to jego zadaniem jest to sprawdzić i udowodnic podatnikowi naduzycie |
Marek Pleśniar | 13-04-2003 22:54:27 [#04] |
---|
czego to ludzie nie wymyślą:-) jesli tego nauczyciela US o coś nie oskarża i tylko o złozenie normalego zeznania podatkowego chodzi - nie poświadczałbym |
BożenaB | 14-04-2003 07:59:37 [#05] |
---|
Kilka lat temu miałam kontrolę mojego zeznania podatkowego. Musiałam iść do US z wszystkimi rachunkami itd.. Zażądano zaświadczenia ze szkoły o używaniu komp w pracy. Prawo do odliczeń z tytułu zakupu komp nie przysługuje każdemu.
Myślę, że powinna była US wystarczyć informacja, że jestem n-lem ale nie wystarczyła ... |
Elusia | 14-04-2003 15:25:37 [#06] |
---|
U mnie także parę lat temu była taka sytuacja. Nauczyciel prosił o zaświadczenie. Wystawiłam A co mi szkodzi. Tak na marginesie był to informatyk... |
Janusz z W | 14-04-2003 16:45:24 [#07] |
---|
A tak swoją drogą... Nie mogę się nadziwić, że w Waszych szkołach wszyscy nauczyciele nie mają nieograniczonego dostępu do komputerów, Internetu itp. Jak chcecie wchodzić do Europy? :-))) Urzędnicy US naprawdę potrafią wiele uczynić, by przekonać nieurzędniczą część społeczeństwa, że są jemu (społeczeństwu ;-) niezbędni. |
Adaa | 14-04-2003 17:03:56 [#08] |
---|
analogicznie;-) wypadałoby na wszelki wypadek sfotografować mieszkanie przed i po remoncie:-))) bo jak US chce papierek i dają, to US chce:-))) zastanawiam się nad plombą w zębie , przcież i tu ulga:-) |
Janusz z W | 14-04-2003 17:17:28 [#09] |
---|
Adoo! Ulga może być dla Ciebie, ponieważ przestanie Ci przeszkadzać ubytek w zębie. Możesz chodzić do dentysty bez żadnych ograniczeń, wszak ulga podatkowa z tego tytułu nie wchodzi już w rachubę. ;-) |
Adaa | 14-04-2003 17:37:42 [#10] |
---|
no tak :-))) zgubił mnie brak doswiadczenia:-))))))) co za ulga...;-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|