Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
poprzednia ramówka dla gimnazjum |
krystyna | 28-03-2003 19:31:06 [#01] |
---|
Wiedziałam, że nadchodzą ciężkie czasy, ale dopiero bezlitosne liczby, które właśnie umieszczam w projekcie, objawiły mi spadek co najmniej 7 etatów pedagogicznych i 2 obsługi............. A o tym, co będzie za rok, wolę nawet nie myśleć................ Moje KO wymyśliło sobie cudaczny wzór planu nauczania i muszę w nim umieścić również to, co było w r. 2001, a o ile pamiętam były to jakieś zawirowania z techniką i ze sztuką.... Czy ktoś mógłby mi podesłać poprzedni ramowy plan nauczania dla gimnazjum ??? Z góry dziękuję - Krystyna |
krystyna | 28-03-2003 20:36:37 [#02] |
---|
dziękuję !!! Haniu ! Bardzo Ci dziękuję !!! A wszystkich przestrzegam przed zbyt pospiesznym wyrzucaniem niby nieaktualnych przepisów - niewiadomo kiedy i po co odżyją..... |
Elusia | 28-03-2003 20:37:30 [#03] |
---|
Ramowy plan nauczania gimnazjum
GIMNAZJUM (klasy I-III)
III ETAP EDUKACYJNY
ZAJĘCIA EDUKACYJNE
Liczba godzin tygodniowo w ciągu trzech lat*
Język polski
13
Historia
6
Wiedza o społeczeństwie
3
Sztuka (plastyka, muzyka)**
3
Język obcy
9
Matematyka
12
Fizyka i astronomia
4
Chemia
4
Biologia
4
Geografia
4
Technika**
2
Informatyka**
Wychowanie fizyczne
9
Religia/Etyka
6
Godzina z wychowawcą
3
Godziny do dyspozycji dyrektora**
9
Razem
91 | * na realizację zajęć edukacyjnych wskazanych w podstawie programowej kształcenia ogólnego ** w oddziałach klas przysposabiających do pracy godziny przeznaczone na zajęcia praktyczne To jest z rozporządzenia MEN z 15 lutego 1999 - pierwsze z reformy. Czy chodzi o tę ramówkę, czy jeszcze o jakąś późniejszą? |
beera | 28-03-2003 21:09:29 [#04] |
---|
nastepnym razem.. gdy będziesz potrzebowała jakiegos przepisu "sprzed" to wejdź do internetowego prawa w oświacie i tam określ rok, z ktorego chcesz zobaczyć przepis. maja tam archiwum :-) |
krystyna | 28-03-2003 21:17:34 [#05] |
---|
Elusi za ramóweczkę, a Asi za przypomnienie - dziękuję i pozdrawiam |
Maryśka2 | 30-03-2003 00:58:10 [#06] |
---|
ramóweczki... Trochę się ostatnio pogubiłam. Czy to jest ostatnie rozporządzenie o ramówkach, czy było, nie daj Boże, coś jeszcze? Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu
z dnia 22 sierpnia 2002 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ramowych planów nauczania w szkołach publicznych. |
Ewa z Rz | 30-03-2003 07:32:06 [#07] |
---|
Jeśli chcesz mieć aktualną i jednolitą... Treść jakiegoś przepisu, to zrób tak jak radzi Asia. Wybierz z menu Witryny, na górnym pasku Serwisy tematyczne -> Internetowe Prawo w Oświacie. Otworzy się strona logowania, postępuj tak jak mówi instrukcja na stronie. A później np. z menu Dokumenty wybierz Oświatowe -> Rozporządzenia i potrzebne Ci rozporządzenie z listy. Jeśli w dolnym lewym okienku jest dzisiejsza data to otwarty akt prawny będzie otwarty w pełnej i obecnie obowiązującej postaci. Jeśli chcesz jego starą wersję, wystarczy zmienić datę w dolnym okienku i kliknąć przycisk Odśwież swojej przeglądarki.. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|