Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Urlop macierzyński - przerwa w stażu |
JarTul | 28-03-2003 14:09:14 [#01] |
---|
Czy dyrektor szkoły powinien na piśmie (np. w formie decyzji) poinformować nauczycielkę, która w związku z pobytem na urlopie macierzyńskim przerywa staż - KN art. 9d ust. 3a, o terminie (dniu) z którym nastąpiło rozpoczęcie przerwy w stażu, a następnie o terminie rozpoczęcia jego kontynuacji oraz dacie zakończenia? |
PawełR | 28-03-2003 14:18:00 [#02] |
---|
Nauczycielka... pewnie powinna to wiedzieć, ale... - ja od niedawna mam doświadczenie - że nauczyciele nie lubią prawa - więc lepiej może dać na piśmie :-) |
Ewa z Rz | 28-03-2003 14:44:59 [#03] |
---|
nie ma żadnego przerwania stażu. Urlop macierzyński nie przerywa stażu! Wobec tego żadne pismo w tej sprawie nie jest potrzebne. Można n-lce wręczyć pismo, ale PO POWROCIE z urlopu, informujące ją, że na podstawie art 9d ust 3a KN został jej przedłużony staż o czas trwania urlopu i jego zakończenie nastąpi w dniu... (tu data) |
PawełR | 28-03-2003 14:50:28 [#04] |
---|
Raz się chciałem na coś przydać, zrobiłem szybko wpis, bo czułem oddech Ewy na plecach... Czytanie ze zrozumieniem to czytanie wszystkich wyrazów, a następnie ich zestawienie w logiczną całość. A ja nawet w sumie nie przeczytałęm do końća, tylko zasugerowałem się pytaniem: "czy dyrektor powinien na piśmie..." i napisałem. Czyniąc w tej chwili tę refleksję, wiem jak często popełnia się takie gafy, lapsusy i błędy poprzez niedoczytanie, ale własną interpretację... A Ewa jest szybka bo ma cztery MOTO |
benedu gda | 28-03-2003 15:07:30 [#05] |
---|
elegancko Proponuję stosować - moim zdaniem - elegancki wariant i to z chwilą otrzymania świadectwa lekarskiego z terminem urlopu macierzyńskiego: Uprzejmie informuję Panią, iż staż warunkujący uzyskanie przez Panią stopnia nauczycielki kontraktowej (mianowanej, dyplomowanej) ulega przedłużeniu o czas trwania urlopu macierzyńskiego, tj. o ... dni i zgodnie z przepisem art. 9d ust.3a Karty Nauczyciela zakończy się w dniu .............. |
Marek Pleśniar | 28-03-2003 15:10:00 [#06] |
---|
popieram - byłoby ładnie tak:-) |
PawełR | 28-03-2003 15:14:58 [#07] |
---|
Dyrektor... zawsze powinien elegancko na tych papierkach pisać, a jakby było fajnie, gdyby kaligrafował piórem z prawdziwym atramentem. |
Elusia | 28-03-2003 18:05:39 [#08] |
---|
Gęsim czy kaczym? |
fredi | 28-03-2003 20:46:40 [#10] |
---|
a jak się jest młodym drem nieopierzonym? |
Ewa z Rz | 29-03-2003 03:20:44 [#11] |
---|
Napisałam, żeby po powrocie... Z przyczyn jak najbardziej praktycznych... Kobieta po porodzie i przez CAŁY urlop macierzyński nie ma głowy do niczego poza dzieckiem, więc taki papier (przysłany pocztą) jej mąż oczywiście dobrze schowa (bo ważny) i zapomni, a ona, nieboraczka, nie będzie miała bladego pojęcia, kiedy ten staż kończy. Jak wróci do pracy (i to może nie odrazu) będzie sie o to dopytywać... A tak od razu na wstępie dostanie i będzie po sprawie. No, i nie trzeba kasy na znaczek... |
fredi | 29-03-2003 18:56:48 [#12] |
---|
przedłażamy 0 3 miesiące tzn. kończy w sierpniu. terminy pracy komisji i termin rozpoczęcia stażu są tak określone , że ta kobieta jest przez cały następny rok uziemiona i nie może rozpocząć stażu na następny stopień. |
Leszek | 29-03-2003 21:48:00 [#13] |
---|
Coś sobie przypominam, że podobny temat o przerywaniu tu już przerabialiśmy...
Kurcze, pamięć mam dobrą ale krótką...
Pozdrawiam |
Ewa z Rz | 30-03-2003 07:14:02 [#14] |
---|
No, niestety... Sobie rok poczeka na rozpoczęcie następnego stażu... Trudno... Ale ma dzidziusia!! :-)) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|