Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Ochrona danych osobowych |
joszka | 09-03-2002 19:57:47 [#01] |
---|
Kochani , gdzie mogę znależć prostą instrukcję nt ochrony danych osobowych . Tylko nie krzyczcie ,że dawno to powinienem mieć! Ja mam do Was zaufanie. A szczególnie dziekuję za słowa otuchy w eduseeku ze strony Gaby. |
beera | 09-03-2002 22:01:32 [#02] |
---|
Joszka Jak nikt Ci nie znajdzie wcześniej- ja poszukam ale dopiero po 20 marca- jutro wyjeżdżam na tydzien na nauki. |
Romanq | 10-03-2002 00:05:34 [#03] |
---|
podstawa tu Podstawa prawna:
o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz. U. 1997 Nr 133 poz. 883 dużo jest tu:
http://www.giodo.gov.pl
.. urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 80, poz. 521)
"PaF & Prawo" http://eber.kul.lublin.pl/~fajgiel
a to pochodzi z
-> http://www.vagla.pl/dane_www.htm |
Gaba | 10-03-2002 06:28:16 [#04] |
---|
samopomoc Wszystkie instrukcje, regulaminy, które mam - czasem wygładzone językowo, spolszczone czasem, czasem poprawione byczki orto (pisownia nie), z właściwymi przecinkami, dostosowane do mojej placówki itp. mam od WAS. Powatarzam od WAS.
Wszytskie je czytała księgowa (też nowa) i poprawiała na najnowsze rozwiązania prawne. Mam wreszcie wszystkie instrukcje, - kancelaryjna, obiegu dokumentów, kontroli wew. itp. regulaminów u mnie ci dostatek. Gdyby popatrzeć na daty to "powstały" one we wrześniu, październiku i listopadzie.
Mam to -
Od Heńka Baniaka, od Marii z przedszkola w Tarnowie, od Jacka z Puław, od Marków. Bardzo Wam koledzy dziękuję.
Prześlę Ci Joszka te materiały jeszcze dzisiaj, ale jeden z pilków został (?) skonwertował się w programie "Dr. Watson" i nie jest już wordzie. Będę to odkręcać, a moje umiejętności są kiepskie. Może ktos pomoże - zippuję TO, a ktoś z was spróbuje ponownie zrobić worda. Węszę tu radosna działalnośc mego Piotrusia.
Cierpliwości - może będziesz miał to jeszcze dziś.
Gaba |
Gaba | 10-03-2002 16:04:33 [#05] |
---|
wielkie nico niestety pogotowie ratunkowe mojego pliku czyli WORON stwierdził, że z pliku kapuć, bo nic w nim prawie nie ma.
Zobaczę jutro w robocie - mogę mieć kopię, więc do jutra. Instrukcje kancelaryjne podeślę dziś wieczorem, te są nienaruszone.
Gaba |
HenrykB | 10-03-2002 20:16:25 [#07] |
---|
Podziel się Gabo... ... tymi regulaminami. Chętnie je opublikuję - dla Ciebie i dla nas wszystkich. Szczególnie, jeśli masz nowe wersje!
To nic, że wzorowane na innych. Ważne, że aktualne. Przykładów nigdy dosyć. |
Gaba | 11-03-2002 17:09:15 [#08] |
---|
Jestem głupia! Mam to wszytsko tylko zgrane do jednego pilku - na swoje usprawiedliwenie dodam, że 3 dzień słabuję, wysiadł mi człowiek.
Ach, Joszka - Twój adres się nie oodzywa! |
HenrykB | 11-03-2002 17:19:01 [#09] |
---|
W jednym pliku!? Prześlij go, bo ciekawy jestem, jak zmieściłaś wszystkie te regulaminy w jednym pliku. |
Gaba | 11-03-2002 19:52:08 [#10] |
---|
cos ty, znowu bełkoczę nie regulaminy, a dokumenty związane z ochroną danych osobowych, w tym regulamin, oświadczenia, powierzenie, instrukcje...
Już ci przesłałam, sprawdz pocztę.
Gaba |
Jacek | 12-03-2002 08:47:57 [#11] |
---|
Do Gaby Gabciu do Joszki dotrze poczta jeśli w adresie pominiesz kropkę po bonzi
Niepotrzebnie tam jest wstawiona |
HenrykB | 12-03-2002 20:07:45 [#12] |
---|
Wielkie dzięki... ...za przesyłkę. Rozpakuję, umieszczę, nie omieszkam poinformować. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|