Mój sprzed roku: Zaznaczam,że wykorzystałam pewien wzór- ale jak powiem jaki to by była reklama;-) Plan Rady Pedagogicznej – 30.08.2006. g.1000
- Otwarcie zebrania - powitanie.
- Powołanie protokolanta.
- Zapoznanie z porządkiem zebrania oraz jego przyjęcie.
- Przyjęcie protokołu z posiedzenia RP z poprzedniego posiedzenia.
- Informacje kadrowe:.
a) Emerytury: b) Wygaśnięcie lub rozwiązanie umowy. c) Nowi nauczyciele. d) Awans: Nauczyciele dyplomowani, kontraktowi, mianowani. e) Urlop macierzyński: f) Urlopy zdrowotne. 6. Podsumowanie części wstępnej- kadrowej
Przerwa –kawa. (1100-1115)
7. Przypomnienie podstawowych zasad pracy rady pedagogicznej oraz inne informacje istotne dla pracy szkoły. a) Kompetencje i procedury rady pedagogicznej b) Schemat uchwały rady pedagogicznej c) Obowiązki uczestnika rady pedagogicznej d) Terminy ważne w roku szkolnym 2006/2007 e) Przewidywane zmiany prawa f) Informacje władz oświatowych. Zapoznanie z informacjami z narady dyrektorów - KO 8. Przedstawienie wniosków z Raportu z wewnętrznego mierzenia jakości pracy. 9.Przedstawienie i zatwierdzenie (uchwała)wyników egzaminów poprawkowych. Przerwa – rozdanie informacji o przydziałach godzin, planu lekcji. (1200- 1210) 10. Zapoznanie z przydziałem stałych prac i zajęć nauczycieli w ramach wynagrodzenia zasadniczego, dodatkowo płatnych zajęć dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych oraz innych czynności i zadań. 11. Zasięgnięcie opinii rady pedagogicznej w związku z przydziałem czynności, o których mowa w pkt.7.Uchwała – wyrażenie opinii R.P. 12. Powołanie zespołów: a) szkolnego zespołu ds. mierzenia jakości. b) zespołów wychowawców. c) zespołów przedmiotowych (międzyprzedmiotowych). d) zespołu ds. monitorowania bezpieczeństwa uczniów i pracowników. e) zespołu opiekunów stażu. 13. Sprawy różne. a) Remonty wakacyjne. b) Budowa sali gimnastycznej. c) Wyniki konkursu na gazetki i gabloty d) Obiady, korzystanie ze świetlicy. e) Świetlica dla dojeżdżających. f) Organizacja dowożenia. g) Zajęcia w soboty. h) Rozpoczęcie roku szkolnego. i) Komisja do układania planu dyżurów. j) Zebrania z rodzicami. k) Terminy opracowania wymaganej dokumentacji szkolnej. l) Losy absolwentów, tablice pamiątkowe. m) Nowe legitymacje. n) Sprawy socjalne . o) wychowawca wspomagający. p) podział na grupy. q) Wf w klasach poniżej 26. r) Zmiany w klasach (przydział uczniów powtarzających klasy, nowi uczniowie. s) Uczniowie z ośrodka dla uchodźców- problemy. t) Awans- terminy składania wniosków, planów, modyfikacji |