Forum OSKKO - wątek
|
Ela | 16-02-2003 10:21:56 [#01] |
---|
Dostaliśmy nowe obowiązujące (jak zawsze od wczoraj )druki dotyczące skierowania nauczycieli ,pracowników obsługi szkoły na badania profilaktyczne . W skierowaniu czytamy : 1.Informacja o występowaniu na w/w stanowisku-stanowiskach pracy czynników szkodliwych dla zdrowia lub warunków uciążliwych.......................... Jakie czynniki są dla nauczyciela, woźnej , sprzątaczki ,sekretarza ,kucharki itp. szkoły szkodliwe ,a jakie uciążliwe ? 2.Następnie aktualne wyniki badań i pomiarów czynników szkodliwych dla zdrowia wykonywanych na tych stanowiskach............................................................ Z pewnością takie badania wykonuje szkoła ? A może ( z nadzieją ) wykonują to inni ? Tylko kto? Prośba kto z kolegów, koleżanek ten temat przerabiał i da mi znać jak to rozpisać zgodnie z prawodawstwem polskim. Na stronie szczecińskiej byłam i nic nie znalazłam ,a może ja już szukać nie potrafię . Liczę na Was ogromnie jak zresztą zawsze . Z góry dziękuję Ela |
Zola | 16-02-2003 10:55:24 [#02] |
---|
szkodliwe czynniki będą wynikały z oceny ryzyka zawodowego na określonym stanowisku a pomiary (przymamniej niektóre robisz) np. oswietlenie,zerowanie itp |
beera | 16-02-2003 11:19:19 [#03] |
---|
yhm ryzyko zawodowe trzeba zbadać..za niemałe pieniążki zreszta :-) |
Ela | 16-02-2003 12:13:04 [#04] |
---|
No i pasztet Nieźle się zapowiada wypełnianie nowych druków ? Czekam na kolejne informacje . Ela |
brodesen | 02-01-2008 16:54:26 [#05] |
---|
podnoszę tan temat bo też nie wiem co tu wpisywać:
tzn a propos tego punktu:
• informacje o występowaniu na stanowisku lub stanowiskach pracy, o których mowa wyżej, czynników szkodliwych dla zdrowia lub warunków uciążliwych oraz aktualne wyniki badań i pomiarów czynników szkodliwych dla zdrowia, wykonanych na tych stanowiskach.
czy przeprowadzaliście takie badania????
czy jest obowiązek wpisać te informacje, czy jeśli brak jest takich pomiarów to wykreskować? |
rzewa | 03-01-2008 00:53:39 [#06] |
---|
piszesz to co masz w ocenie ryzyka zawodowego dla danego stanowiska - jak nie ma czynników to i pomiary zbędne :-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|