Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Wpisy w dzienniki zajęć wyrównawczych
strony: [ 1 ]
beera27-01-2003 10:32:55   [#01]

Z rozporządzenia MENIS z 19 lutego 2002 wynika:

§ 10. 1. Przedszkole, szkoła i placówka prowadzą dzienniki zajęć, które nie są wpisywane odpowiednio do dziennika zajęć przedszkola, dziennika lekcyjnego i dziennika zajęć wychowawczych, jeżeli jest to uzasadnione koniecznością dokumentowania przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej, w szczególności dziennik zajęć dydaktyczno-wyrównawczych i specjalistycznych, w tym zajęć rewalidacyjnych i socjoterapeutycznych.

oraz:

2. Do dzienników zajęć, o których mowa w ust. 1, wpisuje się w porządku alfabetycznym nazwiska i imiona odpowiednio uczniów lub wychowanków, indywidualny program pracy z uczniem lub wychowankiem, a w przypadku zajęć grupowych - program pracy grupy, tygodniowy plan zajęć, tematy przeprowadzonych zajęć, ocenę postępów i wnioski dotyczące dalszej pracy oraz obecność uczniów lub wychowanków na zajęciach.

Powiedzcie, proszę jak to robicie u siebie w szkołach..

czy taką ocenę postępów robicie tylko raz, czy dwa razy do roku?

Jesli w mojej szkole mamy klasyfikację śródroczną, wydawałoby się konieczne ustalanie śródrocznych postępów..ale z drugiej strony po co? Przecież nic się nie zmienia ...

I z drugiej strony- jesli na koniec roku- to jaką formę przyjmuje to u WAs?

beera27-01-2003 11:50:00   [#02]

;-))

Litoooooości :-))

Nie prowadzicie takich dziennikow?

:-))

Ewa z Rz27-01-2003 13:35:48   [#03]

Prowadzimy...

Ale mamy ferie...

U mnie nauczycielki piszą taką ocenę i jest ona częścia oceny jaką uczeń otrzymuje na koniec semestru/roku.

Składa się na nią przede wszytkim, to co uczniowi udało się w czasie tych zajęć osiągnąć, oraz to co jeszcze powinien poćwiczyć.

beera27-01-2003 18:51:38   [#04]

Ewa?

Ty feriujesz?

Ja jeszcze nie :-(

Ale gdy Ty wrócisz do pracy ja będe brzuchem do góry :-)

A wracając do spray- zapis jest jasny.

Wpisów, o ktore pytam dokonuje się W DZIENNIKACH ZAJĘĆ WYRÓWNAWCZYCH.

Natomiast śródroczna ocena klasyfikacyjna jest albo oneną opisową ( I-III) albo cyfrową ( IV-VI)

I teraz mam zagwozdkę. Bo jesli zajęcia wyrównawcze prowadzi się w klasach I-III mogę ostatecznie do dziennika zajęć dołączyć ocenę  opisową. A co jesli sprawa dotyczy uczniów klas IV-VI? Wyglada na to, że trzeba te dzieci opisowo potraktować..

Chyba w przyszłym roku inaczej nazwe te zajęcia i będzie po sprawie ;-))

beera14-02-2003 10:52:49   [#05]

POdnoszę wątek :-)

Bo powracaliście z ferii i może ktos cos podpowie :-))
beera03-06-2003 15:32:14   [#06]

Podnoszę ten wątek :-))

bo jestem ciekawa jak rozwiązujecie ten problem na koniec roku :-))

Zwykła ocena opisowa?

jak w klasach I-III?

Grażyna03-06-2003 16:25:51   [#07]

opisowo

u mnie ocena opisowa jak w klasach I-III, bo jak inaczej? To jest najlepszy spoób, wiadomo czego uczeń się nauczył,a nad czym należy jeszcze popracować w przyszłym roku.
RomanG03-06-2003 16:38:07   [#08]

Asia wytrwała jest

:-)
beera03-06-2003 16:54:16   [#09]

;-))

No- na starośc zrobił się ze mnie cholerny uparciuch ;-)))

Grazyna- wklejasz oceny do dziennika?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]