PSM I st. Jestem teraz na etabie analizowania i dostosowywania zakresów czynności do moich potrzeb. Chętnie sam zobaczyłbym jakies inne. Na razie dzielę się z Tobą dotychczasowym zakrasem zatwierdzonym przez moją poprzedniczkę. ( nie jestem pewien czy jest w 100% aktualny i pełny) Zakres czynności Głównego Księgowego w PSM I st.
- Kontrola bieżąca rachunków związanych z prowadzeniem gospodarki finansowej szkoły
- Prowadzenie księgowości analitycznej i syntetycznej budżetu PSM...
- Prowadzenie księgowości analitycznej i syntetycznej środków specjalnych PSM...
- Sporządzanie sprawozdań finansowych :
- miesięcznych - półrocznych - rocznych do organu prowadzącego
- Sporządzanie sprawozdań finansowych
- kwartalnych - rocznych do G U S
- Sporządzanie bilansów rocznych
- Opracowanie planów budżetowych
- Sporządzanie list płac
- Prowadzenie kart wynagrodzeń
10. Sporządzanie informacji o uzyskanych dochodach oraz pobranych zaliczkach na podatek dochodowy 11. Sporządzanie miesięcznych deklaracji Z U S 12. Prowadzenie księgi druków ścisłego zarachowania -czeki gotówkowe i bezgotówkowe 13. Prowadzenie na bieżąco ksiąg inwentarzowych ( bieżące wpisywanie zakupionych środków trwałych i nietrwałych ) 14. Rozliczanie wartościowe inwentaryzacji środków trwałych i nietrwałych 15. Realizowanie dodatkowych , służbowych poleceń dyrektora placówki nie objętych niniejszym zakresem czynności |