Forum OSKKO - wątek
Ewa z Rz | 11-12-2002 12:02:37 [#01] |
---|
Moje dzieciaki pisały dzisiaj próbny sprawdzian z OKE... Jeszcze nie zdążyłam go sprawdzić, ale na pierwszy rzut oka widać, że trochę uwag OKE wzięła sobie do serca. A jak w innych OKE? Czy próbny też jest, jeśli tak to kiedy? |
Rycho | 11-12-2002 13:23:06 [#02] |
---|
U nas też dziś dzieciaki pisały. Właśnie skończyli pisać. Mówią, że łatwe było. Zobaczymy jak ocenimy, :-))) |
PawełR | 11-12-2002 13:24:39 [#03] |
---|
U mnie będzie... 17 grudnia, nie wcześniej pisało OKE. Czy u nas wzięli? Trudno mi powiedzieć, cały czas mam jeszcze wrażenie, ze na lekcjach robimy coś innego, a coś innego jest na teście. Troszkę to przypomina przygotowyewanie do szkół średniech sprzed kilku lat, gdy z ósmoklasistami tłukło sie zdania pojedyncze i złożone. W tym przypadku jest odwrotnie. Sprawdzian najczęściej sprawdza inteligencje, a my na lekcjach sprawdzamy wiedzę. Takie mam odczucie. Jednak od roku kierujemy sie w stronę rozwoju myślenia, czytania ze zrozumieniem itp. Sprawdziany wymuszają, przynajmniej w podst., jakąś nową jakość uczenia. TYle mogę powiedzieć, nową jakość, bo to, jaki będzie efekt globalny, będzie można zobaczyć za kilka lat. Rozwijamy intelekt, zamiast łądować wiedzę, ale czy uczymy pracować, byc przedsiębiorczymi itp. Ale to znó kolejna porcja dylematów dyrektorsko-nauczycielsko-wizytatorskich i czyich tam jeszcze. |
Rycho | 11-12-2002 13:30:28 [#04] |
---|
Kurcze Ewa teraz dopiero skojarzyłem, ży mamy przecież to samo OKE. :-)) |
Elusia | 11-12-2002 18:20:08 [#05] |
---|
U nas dopiero w lutym ( OKE Jaworzno ). Ale myśmy sobie sami zrobili w szkole( zgodnie z wszystkimi procedurami ) na początku listopada. |
maryśka | 11-12-2002 19:08:20 [#06] |
---|
u nas W OKE Poznań sprawdzian 6 stycznia, a egzamin gimnazjalny 7,8 styczeń.
Maryśka |
PawełR | 11-12-2002 19:13:18 [#07] |
---|
Co kraj, to obyczaj - jak głosi stare dobre przysłowie. Nareszcie mamy decentralizację! |
Kajka | 11-12-2002 19:37:04 [#08] |
---|
podobno łatwy Moja córka też dziś pisała, stwierdziła, że był bardzo prosty, zobaczymy... Poprzedni "próbny wewnętrzny" był fatalny, zawiły, długi i z błędami, zobaczymy wyniki |
beera | 11-12-2002 20:12:09 [#09] |
---|
MiC!!!! U nas- dolnośląskie- cisza! Kurka- az sprawdzę :-) ( bo może już byl ;-))) |
violka | 11-12-2002 22:24:55 [#10] |
---|
w lubelskim też dzisiaj - dzieciaki mówiły, że niektóre były łatwe, a niektóre nie jak zwykle trochę wychodziło przed czasem - zobaczymy jak będzie z wynikami za to ładnie pisały - było spokojnie, poważna atmosfera - to sobie trochę popróbowały |
Małgosia | 11-12-2002 22:30:02 [#11] |
---|
u nas też w pobliskich podstawówkach był próbny (też OKE Kraków), ale nie wiem, jak poszło. |
beera | 12-12-2002 09:22:01 [#12] |
---|
dolnośląskie!! Niechże ktoś tu zajrzy z mojego województwa.. Bo zdaje sie że u nas po prostu nie ma!!!!! |
Ewa z Rz | 12-12-2002 14:56:19 [#13] |
---|
Wyobraźcie sobie... Odbył się u nas - w woj. podkarpackim, etap skolny konkursu przedmiotowego dla sp (blok humanistyczny) i ... pytania oraz klucz odpowiedzi pobierałam przez net... Wszystko zadziałało... :-Oooo Dało się bez problemu otworzyć i wydrukować (!) i instrukcja była tak napisana, że moja n-lka z 37 letnim stażem (bez przygotowania inf.) sobie poradziła... Jeszcze jestem pod wrażeniem... Okazuje się, że można i to na dużą skalę! I obyło się bez niespodzianek. Pliki do pobrania umieszczone były na 4 serwerach w różnych miastach województwa - wobec czego możliwość awarii zredukowano do minimum. Nie wiem tylko jak dały sobie radę szkoły pozbawione netu... Ja mam więc nie musiałam tego sprawdzać :)) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|